Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Το ”liverpool way” βελτίωσε το ποδοσφαιρικό επίπεδο των παιδιών

Το ”liverpool way” βελτίωσε το ποδοσφαιρικό επίπεδο των παιδιών

0
DSCN4428
Dodekanisos
Κάτι που μέχρι πριν ένα χρόνο φάνταζε απίστευτο, πέτυχαν οι άνθρωποι της Ε.Ν.Α σε συνεργασία με την ακαδημία που διαθέτει ο Βαγγέλης Χοσάδας και ο Γιάννης Κουμνάκης., ακαδημία η οποία εδώ και καιρό λειτουργεί υπό την αιγίδα ενός από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη, της Liverpool F.C.

Ο αγγλικός σύλλογος εδώ και λίγα χρόνια  αποφάσισε να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο των ακαδημιών του, προσθέτοντας σε αυτό ακαδημίες Ελληνικών ομάδων.
Ένα από τα πρώτα μέλη αυτού του δικτύου στη χώρα μας έχει την τιμή να είναι το  Super Soccer  Academy /E.N.A. μετά από ενέργειες του προέδρου του συλλόγου, Γιάννη Μακρή και του ιδιοκτήτη των ακαδημιών, Βαγγέλη Χοσάδα και Γιάννη Κουμνάκη. Η πρωτοβουλία αυτή, πάρθηκε με το σκεπτικό πως η  Liverpool  θα παρέχει ένα πλήρες coaching manual programme και με τις συχνές πολυήμερες επισκέψεις Άγγλων Προπονητών  και παρουσία εκπροσώπων της Agenda η οποία την εκπροσωπεί στην πατρίδα μας, θα διδάξουν το ποδόσφαιρο με σωστό τρόπο.
Στόχος δηλ.  του εγχειρήματος αυτού, είναι να διδαχθεί το «Liverpool way», φροντίζοντας για την επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών και την απόκτηση μοναδικών ποδοσφαιρικών εμπειριών από όλους.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Super Soccer Academy /E.N.A.  θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για 4η φορά από κοντά την εμπειρία της προπόνησης και της φιλοσοφίας για το ποδόσφαιρο, αφού βρίσκονται στο νησί μας τόσο ένας εκ των προπονητών της μεγάλης ομάδας κ. Ryan Antony , όσο και ο αντιπρόσωπος από την Αgeda κ. Ηλίας Χαραλαμπίδης. Το τριήμερο 30-1 Φεβρουαρίου ο απεσταλμένος προπονητής θα προπονήσει τα παιδιά, θα αξιολογήσει το επίπεδο τους και θα δώσει στη συνέχεια μια γενική αναφορά που σε σύγκριση με τις προηγούμενες θα μπορέσουν να εντοπίσουν τόσο τον αν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στο ποδοσφαιρικό επίπεδο, όσο και να αξιολογήσουν την εξέλιξη του προγράμματος. Βέβαια ο άγγλος τεχνικός θα κινηθεί πάνω  στο πρωτοποριακό προπονητικό εγχειρίδιο της Liverpool, το οποίο περικλείει όλη την τεχνογνωσία του συλλόγου και εφαρμόζεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ακαδημίες της, είτε πρόκειται για την μητρική, είτε γι’ αυτές που δημιουργούνται στον υπόλοιπο κόσμο. Ο συγκριμένος προπονητικός οδηγός ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια απ’ όλους ανεξαιρέτως και ο έλεγχος είναι συνεχής.

Χθες ήδη διεξήχθησαν οι πρώτες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του  Ryan Αntony για κάθε τμήμα των ακαδημιών ,κατά τη διάρκεια των οποίων ο κ. Ryan έδειξε και στην πράξη μέρος αυτού του εγχειριδίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό η συνεργασία της ακαδημία Super Soccer Αcademy /Ε.Ν.Α. με την Liverpool έχει αποκτήσει για τα καλά σάρκα και οστά αφού εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι προπονήσεις πραγματοποιούνται με την σφραγίδα του αγγλικού συλλόγου, ο οποίος με συχνές επισκέψεις ελέγχει την εξέλιξη τους. Οι άνθρωποι και το τεχνικό τιμ του Super Soccer E.N.A. έχουν ήδη αποκτήσει την αναγκαία τεχνογνωσία και εμπειρία προκειμένου να την μεταφέρουν στα παιδιά που προπονούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις τους.

O Ryan Antony στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στις εγκαταστάσεις του  Super Soccer Αcademy  εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στο νησί μας  και εξήγησε τους λόγους της παρουσίας του εδώ, τονίζοντας ιδιαίτερα ποια είναι η φιλοσοφία του Αγγλικού συλλόγου. Συγκεκριμένα είπε:
‘’ Ταξιδεύω σε πολλά μέρη  του κόσμου και είναι ευχαρίστηση μου να βρίσκομαι στη Ρόδο στα πλαίσια του προπονητικού μου tour. Ο Σκοπός για τον οποίο έχω έρθει εδώ, είναι να μεταφέρω τη φιλοσοφία της Λιβερπουλ όπως το έχω κάνει και ανα τον κόσμο, η οποία δεν είναι απλώς να διδάξει ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως να περάσει στα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι στάση ζωής και όχι απλά ένα χόμπι”.

Επίσης ο Αντιπρόσωπος της Αgeda Sports Ηλίας Χαραλαμπίδης τόνισε στο λόγο του, πως από όσες αναφορές έχουνε λάβει , υπάρχει προοπτική στο χώρο του ποδοσφαίρου και στόχος τους είναι η σωστή καθοδήγηση των παιδιών μέσω της δομής μιας φιλοσοφίας. Επιπλέον επισήμανε πως η Λίβερπουλ δρα σε συμβουλευτικό επίπεδο στα πλαίσια του να διδάξει ποδόσφαιρο ,βάζοντας σωστές βάσεις από μικρή ηλικία και μεταφέροντας τον επαγγελματικό τρόπο με το οποίο μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Στη συνέχεια ο προπονητής του Αγγλικού συλλόγου απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που έδωσαν το παρών και έλυσε όλες τις απορίες που ‘’γέννησε’’ η συνεργασία της Λιβερπουλ με την εν λόγο ακαδημία.

Κ. Rayan είναι η 4η φορά που προπονητής του συλλόγου σας επισκέπτεται τη συγκεκριμένη ακαδημία. Το ερώτημα που ‘’ γεννάται’’ από τις συνεχείς επισκέψεις σας στο νησί είναι το εξής: Με ποιόν τρόπο εντοπίζεται  αν το ποδοσφαιρικό επίπεδο της ακαδημίας έχει βελτιωθεί από τη στιγμή που κάθε φορά έρχεται διαφορετικός προπονητής;

Με γενικές αναφορές. Κάθε προπονητής που επισκέπτεται την Ακαδημία, στο τέλος του προγράμματος συντάσσει αναφορές  τις οποίες και αποστέλλει στα κεντρικά της ομάδος, και μέσω αυτών βγαίνει ένα γενικό συμπέρασμα.

Μέχρι στιγμής τι λένε οι αναφορές αυτές;

Είναι πολύ καλές μπορώ να πω και από όσο γνωρίζω ,γι΄αυτό άλλωστε υπάρχει και προοπτική η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Μέσα δηλ. από αυτές τις γενικές αναφορές μπορεί ένα παιδί να επιλεχτεί και να δοκιμαστεί στην ομάδα της Λίβερπουλ;

Ακριβώς, αν κάθε προπονητής που έρχεται δίνει καλές συστάσεις για ένα συγκεκριμένο παιδί ,τότε είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή αυτό το παιδί να καλεστεί και να δοκιμαστεί.

Που υπερτερεί η χώρα μας , σε σχέση με άλλα κράτη;

Στις εγκαταστάσεις κυρίως. Η συγκεκριμένη ακαδημία διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, με αποδυτήρια και όλα τα comfort που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής πριν, κατά και μετά την διάρκεια της προπόνησης.

Η Λιβερπουλ σαν επαγγελματική γνώση , θεωρεί πως το ποδοσφαιρικό ταλέντο είναι έμφυτο ή καλλιεργείται;

Σίγουρα υπάρχει και έμφυτο ταλέντο, το οποίο όμως δεν αρκεί για να σε φτάσει ψηλά. Πέρα από το όποιο ταλέντο φυσικά, σημαντικό και καθοριστικό ρόλο θα μπορούσαμε να πούμε πως παίζει η προθυμία, η θέληση και η αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να εντοπιστεί αυτό το ταλέντο στις μικρές ηλικίες; Είναι κάτι που κάνει ‘’μπαμ’’ ή σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται παραπάνω από μια προπονήσεις για να το εντοπίσεις;

Το ταλέντο φαίνεται, αλλά σίγουρα υπάρχουν παιδιά που αργούν να το βγάλουν ή που δε φαίνεται σε μια προπόνηση.

Αν ένα παιδί στην ηλικία των 16 ετών περάσει όλα τα στάδια , και τελικά επιλεχθεί από τη Λιβερπουλ, ενώ παράλληλα εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλη μεγάλη ομάδα, με ποιο τρόπο ο σύλλογος διεκδικεί το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή;

Τον πρώτο λόγο τον έχει η Λιβερπουλ από τη στιγμή που υπάρχει μια συνεργασία. Αν όμως το παιδί δοκιμαστεί και ο σύλλογος τον απορρίψει, τότε είναι ελεύθερος να πάει σε όποια ομάδα θέλει.

Τι άλλο προσφέρει η Λίβερπουλ σε ένα παιδί που θα επιλεχθεί, πέρα από ένα πιθανό επαγγελματικό συμβόλαιο;

Δε γνωρίζω ακριβώς να σας απαντήσω …αυτά θα διευκρινιστούν όταν αρχίσει η διαδικασία της επιλογής. Προς το παρόν βρισκόμαστε στη φάση του να διδαχτεί το ‘’liverpool Way’’ και να διαδοθεί.

To πρόγραμμα των προπονήσεων είναι το εξής:

DSCN4423

Σοφία Κασιώτη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments