Dodekanisos
Αρχική Εκδηλώσεις Τμήμα Χορωδίας κι εφέτος για τα νήπια από τον ΔΟΠΑΡ

Τμήμα Χορωδίας κι εφέτος για τα νήπια από τον ΔΟΠΑΡ

0
Dodekanisos

Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε την περασμένη σχολική χρονιά η λειτουργία του τμήματος «Χορωδίας» και Μουσικής Ευαισθητοποίησης»  για προ νήπια και νήπια, ο ΔΟΠΑΡ ανακοινώνει πως το τμήμα αυτό της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, θα λειτουργήσει και φέτος.

Τα μαθήματα γίνονται στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι πίσω από το Δημαρχείο. Πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και ξεκινούν από το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 (από τις 11.30πμ έως τις 12 το μεσημέρι).

Μια από τις σημαντικές ιδιαιτερότητες του τμήματος αυτού, βρίσκεται στην κατά κάποιο τρόπο «υποχρεωτική» συμμετοχή  των γονιών καθώς και άλλων μελών της οικογένειας,   στις μουσικοπαιδαγωγικές διαδικασίες των μαθημάτων.

Με τον τρόπο αυτό και καθώς τα μέλη μιας οικογένειας γίνονται «συμπαίκτες» των παιδιών, η μουσική συνήθως μεταφέρεται ευχάριστα στο σπίτι και γίνεται «συνδετικός κρίκος» της οικογένειας.
Κάθε μάθημα « Χορωδίας» και μουσικής ευαισθητοποίησης στο τμήμα προ νηπίων και νηπίων της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, είναι μια γιορτή!

Το ΤΡΑΓΟΥΔΙ, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ , η ΡΥΘΜΙΚΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, είναι τα βασικά «μέσα» μάθησης κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων.

Διδάσκει ο Γιώργος Σακελλαρίδης, διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής, από τον οποίο μπορείτε να παίρνετε πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697 6968055, ή γράφοντας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση, g.sakellaridis@hotmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments