Θέλουν να κηρύξουν μια …”παγκόσμια κρίση παραπληροφόρησης!”

0
Dodekanisos

Οι εναλλακτικές και αντίθετες απόψεις με το κεντρικό αφήγημα είναι ο επόμενος στόχος κατά τα φαινόμενα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Δεν είναι τυχαίο το ότι περισσότερα από 200 περιοδικά υγείας που χρηματοδοτούνται από τον ΠΟΥ έχουν καλέσει τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας των Ηνωμένων Εθνών να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως λόγω της συνεχιζόμενης απειλής εναλλακτικών ειδήσεων. Κάλεσαν επίσης τις κυβερνήσεις να εισαγάγουν νέους σκληρούς περιορισμούς.

«Περισσότερα από 200 περιοδικά υγείας καλούν τα Ηνωμένα Έθνη, τους πολιτικούς ηγέτες και τους επαγγελματίες υγείας να αναγνωρίσουν ότι η κλιματική αλλαγή και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι μια αδιαίρετη κρίση και πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού για τη διατήρηση της υγείας και την αποφυγή καταστροφών». Αυτή η γενική περιβαλλοντική κρίση είναι τώρα τόσο σοβαρή που αποτελεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του το BMJ, το βρετανικό εβδομαδιαίο ιατρικό περιοδικό.

Αυτό έρχεται καθώς ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Γκεμπρεγέσους κάλεσε τα άλλα έθνη να υιοθετήσουν μια συμφωνία για την πανδημία εν μέρει για την καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης». «Ο κορωνοϊός έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, των κυβερνήσεων και των θεσμών, τροφοδοτούμενος από μια πλημμύρα παραπληροφόρησης και παραπληροφόρησης», δήλωσε ο Gebreyesus την Πέμπτη. «Η επόμενη πανδημία δεν είναι ζήτημα αν θα συμβεί, αλλά πότε. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη από το παρελθόν», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments