Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Θα συνεχίσω να δουλεύω»

«Θα συνεχίσω να δουλεύω»

1
sidiropoulos2
Dodekanisos
Είναι αναμφίβολα ότι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή την στιγμή ο Σύνδεσμος Διαιτητών της Δωδεκανήσου. Είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε με πολύ σκληρή δουλειά και υπομονή, να χτυπήσει την πόρτα του Europa League και να γλυκοκοιτάζει και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League. Δεν είναι άλλος από τον Τάσο Σιδηρόπουλο που με σταθερά βήματα διαγράφει μια λαμπρή καριέρα τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός. Όσοι τον γνωρίζουν, θα πιστοποιήσουν ότι είναι συνετό παιδί, χαμηλών τόνων που από την πρώτη στιγμή αφοσιώθηκε στον χώρο της διαιτησίας και έδωσε όλο του το είναι. Η προπόνηση και η δουλειά είναι πλέον τρόπο ζωής για αυτόν και όπως δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα. Ο ίδιος μας παραχώρησε χωρίς ενδοιασμούς αυτή τη συνέντευξη και μας μίλησε για πολλά πράγματα. Ιδού λοιπόν…

«Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου στο 2011. Είχα πιστεύω μια καλή χρονιά στην Σούπερ Λίγκα. Από εκεί και πέρα μπόρεσα και έγινα Διεθνής και αμέσως ανέβηκα και μια κατηγορία πολύ γρήγορα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα αλλά από τη στιγμή που ήρθε ασφαλώς και είναι καλοδεχούμενο. Σίγουρα έχω κάνει λάθη και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζω. Όμως και αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα διότι και εμείς είμαστε άνθρωποι. Μπορώ να πω ότι την πρώτη χρονιά στην Σούπερ Λίγκα αγχωνόμουνα όταν έκανα λάθος. Όμως τώρα το έχω ξεπεράσει. Έχω μάθει να ζω και με αυτά. Πιστεύω ότι είναι θέμα καλής ψυχολογίας και διαχείρισης»
Σε ερώτηση για το πόσο κοντά ή μακριά πιστεύει ότι είναι από το να σφυρίξει σε παιχνίδια του Champions League που είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, απάντησε ως εξής:
«Επόμενη κατηγορία από αυτή που βρίσκομαι τώρα είναι το Europa League. Από εκεί και πέρα ανοίγονται ορίζοντες. Στην Ευρώπη όλα είναι ανοιχτά. Δεν ξέρω αν είμαι κοντά ή μακριά από το Champions League. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω πάρα πολύ όπως κάνω και μέχρι τώρα και από εκεί και πέρα ότι γίνει. Αν έρθει, ήρθε. Καμιά φορά μπορεί να δουλέψεις πάρα πολύ και να μην έρθει. Άλλες πάλι να δουλέψεις λιγότερο και να μπεις. Εγώ θα συνεχίσω να τα δίνω όλα και θα περιμένω. Τουλάχιστον όταν θα τελειώσω αυτή την καριέρα θα έχω να λέω ότι έκανα την προσπάθεια μου με όλες μου τις δυνάμεις.»
Όσο για το αν πιστεύει ότι ο χώρος λειτουργεί αξιοκρατικά και αυτός που δουλεύει ανταμείβεται μας είπε:
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι θέμα δουλειάς πάνω απ’ όλα. Αν δεν δουλέψεις, πολύ απλά φεύγεις. Δεν μπορείς να συνεχίσεις. Φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αξιοκρατία. Σιγά σιγά αλλάζουν τα δεδομένα και στην διαιτησία. Πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που δίνονται στους διαιτητές. Και εγώ είμαι από αυτούς που μέσα από την δουλειά μου προσπαθώ να τις εκμεταλλευτώ και να προχωράω.»
Το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας ακούγονται πολλά για τους διαιτητές. Απειλές παραγόντων, εντάσεις προπηλακισμοί… Και ο ίδιος εξάλλου είναι από αυτούς που πρόσφατα είχαν πέσει θύματα επίθεσης από αγνώστους. Είναι κάτι που δεν τον επηρεάζει πάντως…
«Μπορώ να πω ότι η επίθεση που είχα δεχθεί τότε στον Άγιο Κοσμά με έχει κάνει πιο δυνατό. Δεν με επηρεάζουν οι απειλές και οι φωνές και γενικώς τα όσα γίνονται στην Ελλάδα. Προσπαθώ να μην διαβάζω εφημερίδες, να μην μπαίνω σε site όπου γράφονται διάφορα. Κλείνω το κινητό μου και προσπαθώ να αυτοσυγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω. Ποτέ δεν είχα επαφές με παράγοντες γιατί πάντα έχω την πόρτα κλειστή. Όταν το κάνεις αυτό, τότε δεν δίνεις την ευκαιρία σε κανέναν να σε πλησιάσει ή να σε πάρει τηλέφωνο. Αυτό είναι και το σωστό»
Ποιά είναι η γνώμη του όμως για το επίπεδο της Ελληνικής Διαιτησίας;
«Επειδή ξέρω και αρκετούς από το εξωτερικό, μπορώ να πω ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Απλώς εδώ στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Με το παραμικρό, ακόμα και με ένα λάθος πλάγιο μπορούν να σε τρελάνουν. Ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις καλά για ενενήντα λεπτά και μετά να σου λένε για μια κάρτα που δεν έδειξες. Ή για ένα φάουλ, ή για ένα κόρνερ. Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό»
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι από τους διαιτητές που εξακολουθούν να στηρίζουν τον Σύνδεσμο της Δωδεκανήσου. Σφυρίζει ακόμα στα τοπικά πρωταθλήματα και δεν έχει πει ποτέ όχι όποτε τον χρειάστηκε το Τοπικό Όργανο της Διαιτησίας. Τι πιστεύει όμως για τους Δωδεκανήσιους διαιτητές;
«Αυτή τη στιγμή βγαίνουν πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη στα τοπικά πρωταθλήματα και οι παράγοντες φωνάζουν. Όμως και αυτοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά αυτά για να διορθώσουν τα λάθη τους θα πρέπει να στηριχθούν από όλους μας. Πιστεύω ότι στον Σύνδεσμο μας υπάρχουν πολύ καλοί διαιτητές. Ορισμένοι έχουν ξεχωρίσει. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Θα πρέπει να δουλέψουν πάρα πολύ όμως και να μην πάρουν αέρα. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να πετύχουν»

πηγή: www.dimokratiki.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis.
Manolis.
12 years ago

Sygxarhthria Taso, kai eis anwtera giati to axizeis.