Αρχική Videos “Θα καλωσορίσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αφού νικήσει τη Ρωσία”

“Θα καλωσορίσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αφού νικήσει τη Ρωσία”

0

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στην Washington Post ότι όλα τα κράτη μέλη συμφώνησαν να καλωσορίσουν την Ουκρανία αφού νικήσει τη Ρωσία. Στη συνέντευξη, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία του μπλοκ στις Βρυξέλλες και δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Στόλτενμπεργκ είπε στο συντακτικό προσωπικό του WP ότι «όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας». Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ έχει διατυπώσει αυτόν τον ισχυρισμό μία φορά ακόμα στο παρελθόν, τον περασμένο μήνα όταν επισκέφθηκε το Κίεβο, κάτι το οποίο είχε προκαλέσει την αντίδραση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος μάλιστα είχε τονίσει ότι το μπλοκ δεν μπήκε στον κόπο να λάβει τη συγκατάθεση από τη Βουδαπέστη.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι «το ΝΑΤΟ βοηθά επί του παρόντος το Κίεβο να μεταβεί από τον εξοπλισμό, τα δόγματα και τα πρότυπα της σοβιετικής εποχής και να γίνει διαλειτουργικό με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μεταρρυθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας τους στρατιωτικούς και αμυντικούς θεσμούς του».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ΝΑΤΟ έχει δύο θεμελιώδη καθήκοντα στον πόλεμο. Το ένα είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία και το άλλο να αποτρέψει την κλιμάκωση καθιστώντας απολύτως σαφές ότι δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης. Η ανάπτυξη 40.000 στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη βοηθά επίσης στην αποφυγή της κλιμάκωσης με τη Ρωσία», υποστήριξε.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments