Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Θα ήταν τιμή για εμένα να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Κολοσσό Ρόδου”

“Θα ήταν τιμή για εμένα να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Κολοσσό Ρόδου”

0
Dodekanisos

Με κολακευτικά λόγια για την ομάδα του Κολοσσού αλλά και τον πρώην προπονητή του Γιάννη Τσακίρη τον οποίο αποκάλεσε “μπασκετικό του πατέρα” μίλησε στο News12.gr ο 19χρονος αθλητής της Αχαγιάς 82, Χρήστος Καταβαίνης.

Ο παίκτης αναφέρθηκε επίσης στην νέα του ομάδα, τον Ηρακλή, τον Διαγόρα Ρόδου, ενώ στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλο τον φίλαθλο κόσμο της Ρόδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για την νέα σου ομάδα. Γιατί επέλεξες την ομάδα της Αχαγιάς 82, τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σου και ποιοί είναι οι στόχοι σου με τον σύλλογο;

“Φέτος θα αγωνίζομαι στην ομάδα της Αχαγιάς 82. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου έπαιξε ο Άγγελος Τσάμης με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι και λόγω της εμπειρίας που έχει με συμβουλεύει στο τι είναι καλύτερο για εμένα. Επίσης η διοίκηση και ο προπονητής έδειξαν πως με ήθελαν στην ομάδας τους, με προσέγγισαν με τον σωστό τρόπο κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή. Οι στόχοι της ομάδας είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί και να κάνει μια καλύτερη πορεία από πέρσι όπου τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος”.

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με την ομάδα της Αχαγιάς;

“Ο προσωπικός μου στόχος είναι η Αχαγιά να αποτελέσει σκαλοπάτι για εμένα, ώστε να αποκτήσω εμπειρίες, να μάθω καινούρια πράγματα και μέσα από την καθημερινή προπόνηση να γίνω καλύτερος”.

Ποιές είναι οι εμπειρίες που αποκόμισες από τον Ηρακλή και τι κέρδισες σαν αθλητής από την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

“Πέρσι αγωνιζόμουν στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα μακριά από το σπίτι και την οικογένεια μου. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με προπονητές όπως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Μίρο Ραϊσεβιτς, οι οποίοι διαθέτουν πολλές γνώσεις. Είχα την ευκαιρία επίσης να έχω συμπαίκτες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες κατηγορίες και διαθέτουν τεράστια εμπειρία. Κάθε μέρα μάθαινα κάτι καινούριο. Σαν αθλητής μου άλλαξε η νοοτροπία ως προς το θέμα της προπόνησης. Έμαθα ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να προπονείσαι και πρέπει καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος”.

Στην έως τώρα πορεία σου έχεις στεφθεί ήδη αρκετές φορές πρωταθλητής, ενώ έχεις συμμετάσχει σε αρκετά μεγάλα event του χώρου. Ποιός είναι ο μεγάλος στόχος που έχεις θέσει για την καριέρα σου;

“Ο μεγάλος μου στόχος είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ και να καταφέρω να γίνω ένας επιτυχημένος μπασκετμπολίστας”.

Ποιά είναι η άποψη σου για τον coach Τσακίρη;

“Για τον coach Τσακίρη μπορώ να πω μόνο καλά λόγια. Είναι ο “μπασκετικός μου πατέρας”. Σε ότι χρειαζόμουν εντός και εκτός γηπέδου με βοηθούσε και εξακολουθεί να με βοηθάει σε ότι και να χρειαστώ”.

Τι πρέπει να αλλάξει ο Διαγόρας, ώστε να καταφέρει να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες;

“Ο Διαγόρας για να μπορέσει να βρεθέι ξανά στις Εθνικές κατηγορίες, πρέπει να βάλει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, να δώσει ευκαιρίες στους μικρούς αθλητές και με τα δικά του παιδιά που αγαπάνε τον Διαγόρα και θέλουν να αγωνίζονται με την ομάδα να καταφέρει να επιστρέψει εκεί που ανήκει”.

Θα ήθελες κάποια στιγμή στην καριέρα σου να αγωνιστείς με την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας;

“Θα ήταν τιμή για εμένα να αγωνιστώ κάποια στιγμή στον Κολοσσό. Ο Κολοσσός είναι η ομάδα του νησιού μου, η οποία επιτυχημένα τόσα χρόνια εκπροσωπεί στην Α1 την Ρόδο και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της περιφέρειας”.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ομάδες του νησιού, ώστε να φέρουν τον κόσμο κοντά στο μπάσκετ; 

“Θα πρέπει να αναδείξουν και να δώσουν ευκαιρίες σε δικά τους παιδιά, σε Ροδίτες οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλες απαιτήσεις”.

Ένα μήνυμα προς τον μπασκετικό και μη φίλαθλο κόσμο της Ρόδου;

“Να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στον αθλητισμό γιατί στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ο αθλητισμός είναι αυτός που δίνει χαρά στον Ελληνικό λαό”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments