«Θα είμαστε οι επόμενοι στην ΕΕ, Η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει»

0
Dodekanisos

Εάν δεν δοθεί αρκετή βοήθεια στην Ουκρανία για να σταματήσει τη Ρωσία, «θα είμαστε οι επόμενοι», δήλωσε ο Charles Michel, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέντευξή του στη La Libre.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες σήμερα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ασφάλειας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μόσχα ακολουθεί μια πολιτική αποσταθεροποίησης σε διάφορες χώρες από τον Νότιο Καύκασο μέχρι την Αφρική. Η Ρωσία αποτελεί σοβαρή στρατιωτική απειλή για την ευρωπαϊκή ήπειρο και την παγκόσμια ασφάλεια», είπε μεταξύ άλλων.

«Δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου, είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία, όπως δεν σταμάτησε στην Κριμαία πριν από δέκα χρόνια. Συνεχίζει τις τακτικές της αποσταθεροποίησης – στη Μολδαβία, τη Γεωργία, τον Νότιο Καύκασο, τα Δυτικά Βαλκάνια, στην αφρικανική ήπειρο. Δεν είναι οι ΗΠΑ, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία που δημιουργεί ένα αντιρωσικό εφαλτήριο για τον εαυτό της σε αυτές τις περιοχές».

«Ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια στα χέρια τους και να περάσουν σε μια οικονομία πολέμου», πιστεύει ο Μισέλ. Ο πολιτικός είναι πεπεισμένος ότι «είναι καιρός η Ευρώπη να απομακρυνθεί από την αμερικανική εξάρτηση στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Πρέπει να ενισχύσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας και της Ευρώπης να προστατεύουν τον δημοκρατικό κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments