Αρχική Videos “Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία καταλήγουν …σε τρομοκράτες!”

“Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία καταλήγουν …σε τρομοκράτες!”

0

Αίσθηση και διάφορα σχόλια προκάλεσε ο Μπάρακ Ομπάμα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την Ρωσοουκρανική κρίση. Και αυτό διότι η τοποθέτηση που έκανε ήταν ακριβώς απέναντι σε αυτά που πρεσβεύει η κυβέρνηση του Τζο Μπάϊντεν. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Υπήρχε μια μεγάλη ομάδα πολιτικών που υποστήριζαν πραγματικά την ιδέα της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας με τη Ρωσία. Και πρακτικά ολόκληρος ο πληθυσμός της Κριμαίας ήθελε να γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό δεν είναι μυστικό για κανέναν. Υπάρχει λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε ένοπλη εισβολή στην Κριμαία: επειδή η Κριμαία ήταν γεμάτη από πολλούς Ρωσόφωνους και υπήρχε κάποια συμπάθεια στην άποψη ότι η Ρωσία εκπροσωπούσε τα συμφέροντά της».

«Έχουμε πει στο παρελθόν ότι τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία πωλούνται ήδη σε διάφορες εγκληματικές ομάδες. Στην Ουκρανία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα logistics, ούτε την ασφάλεια, ούτε την ασφαλή διέλευση των παρεχόμενων όπλων. Όλα αυτά, όπως σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, εγκυμονούν, πράγματι, απειλές για την περιφερειακή και, στο ευρύτερο πλαίσιο, για την παγκόσμια ασφάλεια».

«Το Κρεμλίνο αναπτύσσει καλές και εποικοδομητικές σχέσεις με όλες τις αφρικανικές χώρες. Αυτές οι σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν στρέφονται και δεν μπορούν να στρέφονται εναντίον τρίτων χωρών. Είμαστε αντίθετοι να γίνουν αυτές οι σχέσεις θέμα ανησυχίας για οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος αποκάλεσε τη Ρωσική Ομοσπονδία αποσταθεροποιητική δύναμη στην Αφρική».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments