Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Τα lockdown δεν θα εξαφανίσουν τον κορωνοϊό!»

«Τα lockdown δεν θα εξαφανίσουν τον κορωνοϊό!»

0
Dodekanisos

Δηλώσεις του συμβούλου υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Chris Whitty

Ο Chris Whitty, επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος της Αγγλίας, παραδέχτηκε ότι τα lockdown δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα και δεν θα εξαλείψουν τον ιό ούτως ή άλλως – μια άποψη που θα μπορούσε να είχε βοηθήσει προτού οι Βρετανοί να υπομείνουν μήνες δρακόντων περιορισμών.
«Ο ιός δεν πρόκειται να φύγει», δήλωσε ο Whitty σε διαδικτυακό σεμινάριο της Royal Society of Medicine την Πέμπτη. «Είναι σαφές ότι θα πρέπει να το διαχειριστούμε μάλλον σαν να διαχειριζόμαστε τη γρίπη»

Σημείωσε επίσης ότι «έως και 25.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από τη γρίπη κάθε χρόνο χωρίς να κάνουν πρωτοσέλιδα, επειδή η κοινωνία έχει επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ ενός αποδεκτού επιπέδου κινδύνου και περιορισμών που οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ανεχθούν. Ομοίως με τον κορωνοϊό, και τις πολλές μελλοντικές παραλλαγές του που αναπόφευκτα θα προκύψουν, η κυβέρνηση στοχεύει να ωθήσει τους θανάτους όσο το δυνατόν χαμηλότερα, αλλά το κλείδωμα πιθανότατα θα λήξει μετά την άρση των τρεχόντων περιορισμών τον Ιούνιο, αναγνώρισε.

Πρέπει να βρούμε κάποια ισορροπία που να διατηρεί τον ιο σε χαμηλά επίπεδα και να ελαχιστοποιεί τους θανάτους όσο περισσότερο, αλλά με τρόπο που ο πληθυσμός ανέχεται, μέσω ιατρικών αντιμέτρων όπως εμβόλια και σε εύθετο χρόνο και φαρμάκων. Να τα καταφέρουμε δηλαδή χωρίς να μεγιστοποιήσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας», είπε ο Whitty.

Οι Βρετανοί αναρωτιούνται πού ήταν νωρίτερα μια τέτοια ολιστική, ρεαλιστική σκέψη, καθώς
έχουν υποβληθεί σε μερικά από τα πιο αυστηρά πανδημικά μέτρα στον κόσμο – στο σημείο που τους δίνεται ένα χρονοδιάγραμμα ακόμα και για το πότε θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν τα μέλη της οικογένειας τους. Δεν είναι επίσης σαφές πόσο αποτελεσματικά ήταν αυτά τα μέτρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει από τους υψηλότερους θανάτους στον κόσμο.

πηγή: rt.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments