«Τα λεφτά …είναι λεφτά, οι δυτικές εταιρείες συνεχίζουν τη συνεργασία με τη Ρωσία!»

0
Dodekanisos

Η αγορά της Ρωσίας των 140 εκατομμυρίων ανθρώπων παραμένει μια καλή πηγή εισοδήματος για τις δυτικές εταιρείες, γράφει ο Ούγγρος δημοσιογράφος Áron Nagy. Ανεξάρτητα από τον πόλεμο, η Ρωσία είναι μια αγορά 140 εκατομμυρίων ανθρώπων , το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης αυξάνεται, όπως και το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο έφτασε τα 7.873 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022 σε σύγκριση με 6.566 δολάρια το 2021. Κατά συνέπεια, παρά τον πληθωρισμό , οι Ρώσοι έχουν ακόμα χρήματα για να αγοράσουν προϊόντα.

Μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, οι δυτικές εταιρείες είχαν τρεις στρατηγικές για να διαλέξουν, ανάλογα με το πόσο υπέκυψαν στην πίεση και πώς επηρεάστηκαν οι δραστηριότητές τους από τη σειρά κυρώσεων. Φυσικά, όσοι επέλεξαν να αποσυρθούν δικαιολογούσαν τυπικά την απόφασή τους για ηθικούς λόγους, ενώ όσοι έμειναν έδωσαν διαφορετικές εξηγήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Yale, περισσότερες από 200 πολυεθνικές προσποιούνται ότι δεν υπάρχει μεγάλος πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 15 αμερικανικές εταιρείες, 20 γερμανικές εταιρείες, ισάριθμες γαλλικές εταιρείες, και 5 βρετανικές εταιρείες.

Η Philip Morris, η PepsiCo, η Mars και η Nestlé μπήκαν επίσης στην πρώτη 10άδα όσον αφορά τα αποτελέσματα. Μαζί, κέρδισαν σχεδόν 1,4 τρισεκατομμύρια ρούβλια (15,49 δισεκατομμύρια ευρώ). Μπορεί οι διοικήσεις τους να κατηγορηθούν ότι δεν υποστήριξαν επαρκώς τους Ουκρανούς, αλλά τα λεφτά εξακολουθούν να είναι χρήματα. Επιπλέον, η ρωσική έκδοση του Forbes ανέφερε ότι από τις 50 μεγαλύτερες ξένες εταιρείες, οι οκτώ εξακολουθούν να είναι αμερικανικές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments