Σενάριο στη Bild: Απευθείας σύγκρουση Ρωσίας και Νάτο το 2025!

0
Dodekanisos

Η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν υβριδικό πόλεμο κατά των χωρών του ΝΑΤΟ ξεκινώντας από αυτόν τον Ιούλιο, ανέφερε η γερμανική Bild στις 14 Ιανουαρίου, επικαλούμενη ένα σενάριο που συζητήθηκε σε εμπιστευτικό έγγραφο από τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr). Η επίθεση θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο σκιαγραφεί ένα σενάριο κάθε μήνα που οδηγεί σε μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση στην Ευρώπη και την πιθανή έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου το 2025.
«Δεν θα σχολιάσω αυτό το δημοσίευμα της Bild », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. “Αυτή η εφημερίδα τακτικά δημοσιεύει διάφορες ψεύτικες ειδήσεις». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απέρριψε επίσης την έκθεση ως «ωροσκόπιο του περασμένου έτους». 

Η Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση τον Φεβρουάριο για να αυξήσει το μέγεθος του στρατού της. Όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, το υπουργείο Άμυνας έχει σχέδια να αυξήσει το μέγεθος του ρωσικού στρατού από το σημερινό ένα εκατομμύριο άνδρες με όπλα σε 1,5 εκατομμύριο. Σύμφωνα με το μυστικό έγγραφο, θα υπάρξει μια εαρινή επίθεση στην Ουκρανία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί από την εισβολή στις χώρες της Βαλτικής τον Ιούλιο, χρησιμοποιώντας κυβερνοεπιθέσεις και τακτικές υβριδικού πολέμου.

Το έγγραφο φαντάζει μια κορύφωση των εντάσεων τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όταν η Ρωσία μετακινεί στρατεύματα και πυραύλους στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, που περιβάλλεται από την Πολωνία. Το σενάριο ολοκληρώνεται με την «D-Day» του ΝΑΤΟ, που διατάσσει την ανάπτυξη 300.000 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων 30.000 στρατιωτών της Bundeswehr, στην ανατολική πλευρά τον Μάιο του 2025.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments