Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο …παραμύθι»!

«Τα αντίμετρα είναι το νέο μεγάλο …παραμύθι»!

0
Dodekanisos

Απόσπασμα από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βούλη:

«Δεν είναι σπίτι σας για να κάνετε ό,τι νομίζετε κ. Πρόεδρε. Έχετε απόλυτη ευθύνη για αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Λυπάμαι και για τον Πρωθυπουργό, λυπάμαι και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για το ότι δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων.. Αν νομίζετε ότι η κακοπαιγμένη παράσταση έχει ακροατήριο κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ο ελληνικός λαός βλέπει τις θυσίες του να μην πιάνουν τόπο, να πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων και περίμενε να ακούσει σήμερα απαντήσεις και όχι αυτή την καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει πια εισιτήρια, ούτε στο διάλλειμα. Λυπάμαι πραγματικά για τη στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής.

Ένα πολιτικό σύστημα που δείχνει να είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων, για τις ανάγκες και τις αγωνίες του, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αν νομίζετε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις θα σας γλυτώσουν είστε γελασμένοι.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα παίζεται η Τρίτη πράξη του δράματος για τον Ελληνικό λαό, με ευθύνη της Κυβέρνησης σας. Η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη ιστορία μας Είναι μια  συμφωνία ντροπής.

Η πρώτη πράξη ήταν οι τυχοδιωκτικές ενέργειες Τσίπρα-Βαρουφάκη, που οδήγησαν ένα βήμα πριν το grexit , στην απώλεια 86 δις ευρώ, στα capital controls, στο τρίτο μνημόνιο.

Η δεύτερη ήταν η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου για 99 χρόνια και η ψήφιση μέτρων 9 δις ευρώ της Β’ αξιολόγησης.

Και η Τρίτη σήμερα, με αυτή τη Συμφωνία που ανεβάζει τον λογαριασμό στα 14 δις ευρώ.

Με το 4ο μνημόνιο, (από το 17 μέχρι το 21) χωρίς νομιμοποίηση, χωρίς χρηματοδότηση και με επιτροπεία από το ΔΝΤ.

Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις  ψεύτικες υποσχέσεις  και το λαθρεμπόριο ελπίδας , κλείνει οριστικά με την υπογραφή του κ. Τσίπρα σε αυτή την καταστροφική συμφωνία .

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες που πάντα δημιουργούσε και δημιουργεί η στάση των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Τη βιώσαμε, δώσαμε σκληρές μάχες στο παρελθόν για να την αντιμετωπίσουμε. Όταν όλοι οι άλλοι μας υπονόμευαν στις πλατείες.

Η Κυβέρνηση αυτή είχε τη μεγαλύτερη κοινωνική ανοχή, μεγάλη ευκαιρία για πολιτική συνεννόηση και τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών , που εμείς εξασφαλίσαμε για τη χώρα.

Στάθηκε αδύναμη και ανίκανη να τα αξιοποιήσει προς όφελος του τόπου .

Ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε σοβαρά, με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον.

Περιορίστηκε σε επικοινωνιακές κορώνες και ψευτο – παληκαρισμούς με αμοραλισμό.

Με αποτέλεσμα , να οδηγηθεί και πάλι σε μια συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου.

Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης, έδωσε την δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στην συζήτηση το φθινόπωρο.

Η νέα περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

«Τα έδωσε όλα» συνειδητά στους δανειστές.

Από το «go back κυρία Μέρκελ στο welcome home κυρία Μέρκελ». Σε λίγο θα της δώσετε και τα κλειδιά»

ΑΠΕ/ΜΠΕ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments