Αρχική Uncategorized Σύσκεψη για τα έργα

Σύσκεψη για τα έργα

0
Dodekanisos

Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στα Γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο μετά από Πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΑ κ. Βασίλη Μπρακουμάτσου , πραγματοποιήθηκε Τεχνική συνάντηση με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου  (ΕΠΚΝΑ) 2007-2013 και τον προγραμματισμό των έργων ενόψει της αναθεώρησης του ΕΠΚΝΑ  και συνολικά του ΕΣΠΑ που προβλέπεται να γίνει το 2011.
Στην Συνάντηση συμμετείχαν:
1. Ο Νομάρχης και νεοεκλεγείς  Περιφερειάρχης  κ. Γιάννης Μαχαιρίδης .
2. Ο Βουλευτής  και νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς.
3. Ο Δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής (ως συνεργάτης του κ. Κουσουρνά).
4. Ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνης Βουτσίνος και τα στελέχη του κλιμακίου της Δωδεκανήσου.
5. Ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών κ. Ανδρέας Πολάκης (επιβλέπουσα Υπηρεσία του έργου της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου  και του φράγματος Γαδουρά).
6. Η διευθύντρια της περιφέρειας κ. Πετρούλα Αποστολάκη.
7. Ο ειδικός Συνεργάτης του Γενικού και εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος  κ. Αντώνης Χατζηϊωάννου.
8. Τα  Περιφερειακά διευθυντικά στελέχη των Υπηρεσιών  του Νομού Δωδεκανήσου.
9. Στελέχη της Διεύθυνσης προγραμματισμού και λοιπών Υπηρεσιών του Δήμου Ροδίων.
Εξετάστηκε ενδελεχώς η πορεία των εκτελουμένων έργων κυρίως στο νησί της Ρόδου αλλά και ορισμένα από τα κρίσιμα έργα που εκτελούνται στο νομό Δωδεκανήσου και επισημάνθηκαν προβλήματα διοικητικά, κωλύματα και καθυστερήσεις που προέκυψαν και εμποδίζουν την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων.
Ιδιαιτέρως συζητήθηκαν τα έργα που αφορούν στον τομέα του Περιβάλλοντος (στερεά απόβλητα, λύματα κλπ) του τομέα της Υγείας και Πρόνοιας και ιδιαιτέρως του εξοπλισμού των υγειονομικών μονάδων του νομού  καθώς και του τομέα της παιδεία (Σχολικές μονάδες και εξοπλισμός τους).

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments