Αρχική Videos “Σύντομα θα διανέμουμε στην Ουκρανία το νέο πακέτο των 18 δισ.”

“Σύντομα θα διανέμουμε στην Ουκρανία το νέο πακέτο των 18 δισ.”

0

«Συνεχίζουμε την μεγάλη οικονομική μας βοήθεια προς την Ουκρανία», έγραψε με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σύντομα θα αρχίσουμε να διανέμουμε το πακέτο στήριξης των δεκαοκτώ δισεκατομμυρίων σε μηνιαίες δόσεις. Ανυπομονώ να σας δω ξανά στην Ουκρανία στο εγγύς μέλλον. Θα στηρίξουμε το Κίεβο για όσο χρειαστεί».



Όπως σημείωσε η Φον Ντερ Λάιεν, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να βοηθά την Ουκρανία με «γεννήτριες, λαμπτήρες, καταφύγια», καθώς και σχολικά λεωφορεία. Υπήρξαν πάντως χρήστες του Διαδικτύου που αντέδρασαν έντονα στις συγκεκριμένες υποσχέσεις και  εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο Ζελένσκι υποστηρίζεται από την ΕΕ σε βάρος της ευημερίας του πληθυσμού των ευρωπαϊκών χωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Για αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση της Ουκρανίας, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι οι εγκληματίες πολέμου που είναι υπεύθυνοι για “αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων” στο Ντονμπάς .

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments