Αρχική Επικαιρότητα Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Ρόδο για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Ρόδο για διακίνηση παράνομων μεταναστών

0
Dodekanisos

3 άτομα έχουν συλληφθεί στη Ρόδο φερόμενοι ως μέλη κυκλώματος διακινητών παράνομων μεταναστών. Ανάμεσα στα 3 άτομα είναι και ένας 38χρονος λιμενικός που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας 38χρονος Παλαιστίνιος και ένας 27χρονος Αλβανός. Επίσης αναζητείται από την Ασφάλεια Ρόδου ένας 41χρονος Παλαιστίνιος που φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας που διακινούσε παράνομους μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας στη χώρα μας και τους προωθούσε στην ενδοχώρα. 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ασφάλεια Ρόδου οι κατηγορούμενοι είχαν ενταχθεί σε κύκλωμα και με συγκεκριμένους ρόλους (διακινητή-μεταφορέα-υποστηρικτή), υπό την καθοδήγηση αρχηγικού μέλους, παραλάμβαναν υπηκόους τρίτων χωρών που είχαν αφιχθεί με πλωτά μέσα δια θαλάσσης από τα έναντι τουρκικά παράλια σε ακτές της Ρόδου και στη συνέχεια φρόντιζαν για τη μεταφορά τους σε προσωρινά καταλύματα. Ακολούθως προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τους παράτυπους μετανάστες προκειμένου να τους διευκολύνουν να ταξιδέψουν παράνομα σε άλλους προορισμούς. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, προχθές το βράδυ στον Αερολιμένα της Ρόδου εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς που διερευνούσαν την υπόθεση, ένας από τους δράστες τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να παραλάβει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για να προμηθεύσει τους παράτυπους μετανάστες. Ενώ κατά την εξέλιξη της έρευνας συνελήφθησαν διαδοχικά τα άλλα δύο μέλη-συνεργοί. Παράλληλα, εντοπίσθηκε κατάλυμα όπου διέμεναν είκοσι μετανάστες οι οποίοι αφίχθηκαν τις τελευταίες μέρες στο νησί. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments