Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Συνέχισε το σερί

Συνέχισε το σερί

0
1
Dodekanisos

Της Μαρίας Κολεζάκη

Δεν ήταν εύκολο όπως τελικά αποδείχθηκε εκ των υστέρων το έργο του Ιάλυσου στις Φάνες απέναντι στον μαχητικό Ακουσίλαο, ωστόσο, οι «ερυθροκίτρινοι» επικράτησαν με 3-0, χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας στο δεύτερο ημίχρονο  αριθμητικό πλεονέκτημα μιας και έπαιζαν με παίκτη περισσότερο, λόγω της άδικης για πολλούς αποβολής του Μάκη Κόκκαρη, κατάφεραν να ξεπεράσουν το νωθρό ξεκίνημα και πήραν την ευρεία νίκη στην επανάληψη.

Αν υπήρχε … χρονομηχανή, σίγουρα το συγκρότημα της Ιαλυσού θα ήθελε να ξεχάσει το νωθρό πρώτο ημίχρονο. Αφενός ο Ακουσίλαος που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους παίζοντας μαζική άμυνα (και οι δέκα ποδοσφαιριστές κάτω από τη μεσαία γραμμή) και αφετέρου η χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι, τους έστησαν με την … πλάτη στον τοίχο. Τα νεύρα μάλιστα έκαναν την εμφάνιση τους σε κάθε κακή ενέργεια ή χαμένη ευκαιρία, ωστόσο η λύτρωση για αυτούς ήρθε δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την κεφαλιά του Δράκου μέσα από την περιοχή. Η αποβολή του παίκτη του Ακουσιλάου και η είσοδος του Μπιγκό μέσα στην περιοχή άλλαξαν τις ισορροπίες πάλι  στον αγωνιστικό χώρο με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν μεν το πάνω χέρι στον αγώνα, ωστόσο να γίνονται περισσότερο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί στην επανάληψη όσον αφορά την τελική προσπάθεια
Η κόκκινη κάρτα
Στην ανάπαυλά του ημιχρόνου και ενώ κατευθύνονταν παίκτες και διαιτητές στα αποδυτήρια η διαιτητής του αγώνα Μαριέττα Φιλιππάκου έβγαλε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μάκη Κόκκαρη υπό το απορριμμένο βλέμμα των παικτών και των δύο ομάδων. Όπως ισχυρίστηκε ο δεύτερος επόπτης του αγώνα, Αυγενικού απευθύνθηκε σε κείνον σε ένα σφύριγμα του και τον εξύβρισε. Οι Φανενοί εξοργίστηκαν και κινήθηκαν απειλητικά προς τους διαιτητές του αγώνα θεωρώντας πως για άλλο ένα παιχνίδι η διαιτησία τους αδίκησε. Οι διαιτητές έφυγαν κατευθείαν στα αποδυτήρια η παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ο φόβος για τιμωρία της ομάδας άμβλυναν το κλίμα.
Φάσεις και γκολ
6′ Ο Μαλλιάκας με μια μπροστινή μπαλιά έβγαλε τον Σταυλά σε θέση βολής και το πλασέ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
13′ Σε γέμισμα από αριστερά ο Σταυλάς στο δεξί κάθετο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.
29′ Σε γέμισμα από δεξιά ο Δράκος με κεφαλιά σημάδεψε τον τερματοφύλακα.
30′ Ο Παφιάκης από πλάγια δεξιά επιχείρησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
34′ Ο Μαλλιάκας με μια διαγώνια πάσα στα δεξιά γέμισε στον Σταυλά αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
43΄ Σε κεφαλιά του Δράκου μέσα από την περιοχή η μπάλα αναπήδησε στα χέρια του Καρπαθίου και κατέληξε στα δίχτυα, 0-1.
48′ Ο Παφιάκης με μια κάθετη πάσα τρύπησε την άμυνα ο Μπιγκό σέντραρε από αριστερά και το κοντινό σουτ του Κρομμύδα μέσα από τη μικρή περιοχή κατέλειξε άουτ.
51′ Ο Σταυλάς από θέση τετ α τετ νίκησε τον τερματοφύλακα των Φανών, 0-2.
63′ Ο Σαχίνης προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα αλλά ο δεύτερος με μια εντυπωσιακή απόκρουση απομάκρυνε τον κίνδυνο.
69′ Ο τερματοφύλακας των Φανών κατέβασε τα ρολά και σε ένα γυριστό μονοκόμματο σουτ του Δράκου από το ύψος της περιοχής
80′  Ο ίδιος παίκτης από θέση τετ α τετ προσποιήθηκε και τον πλάσαρε εύστοχα, 0-3.
Από τον Ιάλυσο Δράκος και Παφιάκης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν ωστόσο και η είσοδος του Μπιγκό έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα, ενώ από τον Ακουσίλαο καλή παρουσία είχαν ο Λαππάκης και ο Καρπαθίου μέχρι παρά τα τέρματα που δέχτηκε.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε η Φιλιππάκου με «βοηθούς» τους Σταμάτη Γιακουμάκη και Αυγερινού.
Ακουσίλαος: Καρπαθίου, Κόκκαρης, Τριανταφύλλου, Λαππάκης, Μπαλάσας(75΄Κατταβενός), Αρφαράς, Κουγίος, Κώστας(51′ Ευθυμιου), Ζότα, Κάβουρας(51′ Ρόδιτης), Προβιάς.
ΓΑΣ Ιάλυσος: Ντάνης, Μαλλιάκας, Χατζημιχαήλ,Σαχίνης(46′ Μπιγκό), Καρπαθάκης, Κρομύδας(62′ Σαχίνης), Παφιάκης, Demkolli, Σταυλάς(66′ Γκλάβας), Τσίρκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments