Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Συνεργασία που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή

Συνεργασία που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή

0
nikos_kasiotis_2
Dodekanisos
Δύο μέτωπα παραμένουν ανοιχτά από την Ε.Π.Σ.Δ. όσον αφορά τους προπονητές. Το ένα είναι με τους διπλωματούχους ή μη της Β’ κατηγορίας και το άλλο του Ενωσιακού. Συγκεκριμένα η Ε.Π.Σ.Δ πήρε την απόφαση να δώσει ταυτότητες ακόμα και στους προπονητές που δεν είναι κάτοχοι διπλώματος (κάτι που ο Κανονισμός Προπονητών Ποδοσφαίρου από την Ε.Π.Ο δεν προβλέπει) , με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν το ποσό των 200 ευρώ και θα δηλώσουν συμμετοχή στο προσεχές σεμινάριο για την απόκτηση του. Σε αντίθετη περίπτωση χάνουν τα χρήματα που έδωσαν και ναι μεν παίρνουν ταυτότητα για ένα χρόνο , αλλά την επόμενη χρονιά αυτό το μέτρο δε θα ισχύσει οπότε και δε θα μπορούν να ξανακοροϊδέψουν την Ένωση. Με αυτή τη κίνηση η Ε.Π.Σ.Δ. προσπαθεί να βοηθήσει τα σωματεία της Β’ κατηγορίας που έχουν πρόβλημα με τον προπονητή , καθώς οι περισσότεροι που κάθονται στο πάγκο είναι ποδοσφαιριστές και συνήθως με δύο ιδιότητες κάτι που δε θέλουν με τίποτα να καταλάβουν ότι δεν επιτρέπεται. Από την πλευρά του ο σύνδεσμος Προπονητών εκτός του ότι βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων με την απόφαση αυτή , για να προστατέψει τα μέλη της θα είναι αυστηρός και αμείλικτος και μάλιστα θα “χυθεί” στα γήπεδα ώστε να εντοπίσει τις όποιες παρατυπίες . Οι προσεχείς σχολές που θα γίνουν για την ανάδειξη νέων προπονητών ,όπως ανακοινώθηκαν από την Ε.Π.Ο., θα λάβουν χώρα στους παρακάτω νομούς :Πειραιά , Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Ρεθύμνου, Μακεδονίας, Κέρκυρας, Βοιωτίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Καβάλας, Αθηνών και Λέσβου.
Τώρα όσον αφορά το θέμα του Ενωσιακού, η Ε.Π.Σ.Δ. αποφάσισε να μη κάνει προκήρυξη και απλά να διαλέξει από τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι, με ποια κριτήρια όμως δεν μας είπαν… Γνώμη μας πάντως είναι πως ο Ενωσιακός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να έχει και πείρα και όρεξη και να μην έχει ξαναπεράσει από αυτή τη θέση , έτσι ώστε το δικαίωμα αυτό να μην είναι προνόμιο μερικών, ούτε να γίνεται κατεστημένο. Υπάρχουν προπονητές οι οποίοι συνδυάζουν και τα δύο αυτά στοιχεία και είναι ανενεργοί ,ενώ επιπροσθέτως ποτέ δε τους δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούν με τις μικρότερες ηλικίες και να δουν τι μπορούν να προσφέρουν…Θα βρεθούν βέβαια κάποιοι να πουν πειράματα θα κάνουμε τώρα; Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς οι περισσότεροι προπονητές στη Δωδεκάνησο έχουν τουλάχιστον την πείρα να μεταδόσουν τις γνώσεις τους οπότε μια τέτοια προσπάθεια- ευκαιρία δε πάει χαμένη. Το φως της δημοσιότητας είδαν δύο ονόματα εκ των υποψηφίων , του κ. Μποσγανά και του Προέδρου των Προπονητών Νίκου Κασιώτη. Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και οι δύο προπονητές είναι αξιόλογοι και με ανάλογη πείρα, αλλά όπως προείπαμε η θέση αυτή δε πρέπει να γίνει πολυθρόνα. Ο χώρος θέλει ανθρώπους που θα φέρουν νέο αέρα ανεξαρτήτου ηλικίας , που θα μπουν με όρεξη για να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό και όχι να κάνουν μια από τα ίδια. Σε περίπτωση πάντως συνεργασίας της Ε.Π.Σ.Δ. με τον πρόεδρο των Προπονητών Νίκο Κασιώτη, εκτός του ότι θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και φυσικά είναι τιμή τόσο για την Ένωση όσο και για τον ίδιο τον κ. Κασιώτη, θα σηματοδοτήσει και μια νέα εποχή καθώς η συνεργασία αυτή θα “απλώσει” γέφυρα μεταξύ τω δύο ενώσεων και η μεταξύ τους σχέση θα γίνει δρόμος για θετικές εξελίξεις και στις δύο πλευρές.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Κασιώτης σαν Πρόεδρος των Προπονητών , θέλοντας από τη μεριά του να κάνει ότι είναι δυνατόν για τα μέλη του και κατ’ επέκταση να έχει μια πιο ουσιαστική συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Δ., πρότεινε ο ένας εκ των δύο Ενωσιακών Προπονητών να είναι από το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου ούτως ώστε η σχέση των δύο να είναι πιο στενή και άμεσα συνδεδεμένη. Η τελική επιλογή καθώς και οι αποφάσεις είναι δικές τους  και θα τις αποδεχτούμε όποιες κι αν είναι , αλλά ας βάλουμε ένα τέλος πια στα κατεστημένα και ας βγούμε από τα καλούπια μας, ας δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους που έχουν εξίσου όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και ας μην τους παραγκωνίζουμε γιατί είναι κρίμα και άδικο και σε αυτό συμφωνούμε όλοι….

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments