Στον 11ο όμιλο ο Φοίβος;

0
foivos kipellouxos

Στον όμιλο με τις ομάδες της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής καθώς και της Κορίνθου είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο Φοίβος Κρεμαστής ενόψει των αγώνων μπαράζ για την διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική. Αυτή είναι και η πρόταση που κατέθεσε σήμερα στο συμβούλιο η αρμόδια επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για το θέμα, γράφει ένα πολύ κατατοπιστικό ρεπορτάζ ο συνάδελφος από τον periferiako.com Δημήτρης Θεοδώρου. Διαβάστε:
«Η πλέον κρίσιμη ημέρα, αυτή που όλοι περίμεναν με αγωνία, έχει ήδη φτάσει! Σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής, αναφορικά με τα μπαράζ ανόδου και τον τρόπο με τον οποίο θα σχηματιστούν οι 14 όμιλοι, που θα συμπληρωθούν από τις 56 πρωταθλήτριες ομάδες των τοπικών Ενώσεων της χώρας. Συγκριτικά με την περσινή κατάσταση, οι διαφορές είναι ελάχιστες, ίσως και λιγότερες από ό,τι θα περίμεναν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και οι… αισιόδοξοι παράγοντες των Ενώσεων της Αθήνας και του Πειραιά! Μία από αυτές τις διαφορές που υπάρχει στη φετινή πρόταση της Επιτροπής έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δύο ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας τοποθετούνται στον ίδιο όμιλο και όχι σε διαφορετικό, όπως είχε γίνει πέρσι. Αναλυτικά, οι 14 όμιλοι που περιλαμβάνονται στην πρόταση της τριμελούς Επιτροπής Πρωταθλήματος, στην οποία μειοψήφισε ο Στέλιος Μπρατσόλης (πρόεδρος ΕΠΣ Πειραιά), έχουν ως εξής: 1)Εβρος, Θράκη, Καβάλα, Ξάνθη, 2)Δράμα, Μακεδονία 1, Μακεδονία 2, Σέρρες, 3)Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική, 4)Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, 5)Ηπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Τρίκαλα, 6)Θεσσαλία, Καρδίτσα, Λάρισα, Πιερία, 7)Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, 8)Αιτωλοακαρνανία, Αρτα, Πρέβεζα/Λευκάδα, Φωκίδα, 9)Αθήνα 1, Αθήνα 2, Πειραιάς 1, Πειραιάς 2, 10)Κυκλάδες, Λέσβος, Σάμος, Χίος, 11)Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Δωδεκάνησα, Κόρινθος, 12)Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ηλεία, Κεφαλληνία/Ιθάκη, 13)Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία, 14)Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χάνια

Μεγάλη κόντρα ΕΠΟ με Αθήνα και Πειραιά
Ολη η ιστορία με την πρόταση της Επιτροπής είναι η μάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις των Αθηνών και του Πειραιά! Το γεγονός ότι οι τέσσερις πρωταθλήτριες των δύο Ενώσεων συμπεριλαμβάνονται στον ίδιο όμιλο (πράγμα που σημαίνει ότι δύο εξ αυτών θα χάσουν το… τρένο της ανόδου), έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο του Παναγιώτη Δημητρίου όσο και του Στέλιου Μπρατσόλη, οι οποίοι θα ήθελαν -όπως είναι λογικό- να εξασφαλίσουν μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση για τις ομάδες των Ενώσεών τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η απερίφραστη διαφωνία τους να μεταφραστεί σε καταψήφιση του πλάνου από το ΔΣ της ΕΠΟ. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως προτιμηθεί η λύση της κλήρωσης ανάμεσα σε όμορες ή κοντινές Ενώσεις.

Η προκήρυξη των μπαράζ
Πάντως, οι ημερομηνίες των μπαράζ έχουν ‘κλειδώσει’ και περιλαμβάνονται στην προκήρυξη που θα κατατεθεί σήμερα. Η 1η αγωνιστική θα γίνει στις 12/5, ημέρα Κυριακή, ενώ η 6η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 2/6. Η κλήρωση του προγράμματος θα γίνει στις 10/4 στις 12.00 στα γραφεία της ΕΠΟ, ενώ οι δηλώσεις των πρωταθλητριών από τις οικείες Ενώσεις θα γίνουν μέχρι και τις 26/4.»