Αρχική Videos Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλο 1.5 δισ. ευρώ εγκρίθηκε από την ΕΕ...

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλο 1.5 δισ. ευρώ εγκρίθηκε από την ΕΕ για την Ουκρανία

0

Συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος στηρίζοντας την Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εγκρίθηκε άλλη μια μηνιαία δόση 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχεδιασμένου για το 2023 συνολικού όγκου 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

«Σήμερα εκταμιεύουμε άλλα 1,5 δισ. ευρώ για την Ουκρανία σε μακροοικονομική χρηματοδοτική βοήθεια. Βοηθάμε να διατηρηθούν οι υπηρεσίες και η υποδομή της Ουκρανίας στον γενναίο αγώνα της για ελευθερία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο συνολικός όγκος του προγράμματος μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας της ΕΕ για το 2023 είναι 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ή 1,5 δισεκατομμύρια το μήνα. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των τρεχουσών δημοσιονομικών δαπανών του καθεστώτος του Κιέβου. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχέθηκε επίσης στην Ουκρανία ότι «θα έρθουν περισσότερα», υπενθυμίζοντας ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας στο Κίεβο έως το 2027. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει οι χώρες της ΕΕ να διαθέσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ στο Κίεβο, δηλαδή κατά μέσο όρο 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments