Στην λίστα καταζητούμενων έβαλε η Ρωσία την πρωθυπουργό της Εσθονίας!

0
Dodekanisos

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας έχει τεθεί σε λίστα καταζητούμενων στη Ρωσία λόγω των προσπαθειών της να αφαιρέσει μνημεία της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βαλτική χώρα, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι. Το όνομα της πρωθυπουργού Κάγια Κάλλας εμφανίστηκε στη λίστα του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει δεκάδες αξιωματούχους και νομοθέτες από άλλες χώρες της Βαλτικής.

Η Εσθονία και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν γκρεμίσει μνημεία που θεωρούνται ευρέως ως ανεπιθύμητη κληρονομιά της σοβιετικής κατοχής αυτών των χωρών. Από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια, πολλά μνημεία για τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού έχουν επίσης κατεδαφιστεί στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, μια καθυστερημένη εκκαθάριση αυτού που πολλοί βλέπουν ως σύμβολα της προηγούμενης καταπίεσης. Η Μόσχα έχει καταγγείλει αυτές τις κινήσεις ως βεβήλωση της μνήμης των Σοβιετικών στρατιωτών που έπεσαν ενώ πολεμούσαν τη ναζιστική Γερμανία.

Είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών θέτει έναν ξένο ηγέτη σε λίστα καταζητούμενων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Taimar Peterkop και ο υπουργός Πολιτισμού της Λιθουανίας Simonas Kairys (Σιμόνας Κάιρις) βρίσκονται επίσης στη λίστα, η οποία είναι προσβάσιμη στο κοινό, μαζί με δεκάδες αξιωματούχους και νομοθέτες από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments