Αρχική Videos Σταθερή η Ουγγαρία, δεν συμφωνεί με νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Σταθερή η Ουγγαρία, δεν συμφωνεί με νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

0

Κάθετα αντίθετη στην πρόταση της Εσθονίας να επιβληθεί και όγδοο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία εμφανίζεται για μια ακόμα φορά η Ουγγαρία. Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική που έχει χαράξει στο θέμα αυτό, που είναι πλήρως αντίθετη με τον  δρόμο που επιλέγει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijarto δήλωσε πως η Ουγγρική κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει την πρόταση της Εσθονίας να επιβληθούν νέες κυρώσεις. Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό, η Βουδαπέστη αντιτίθεται σε τέτοιες ιδέες. Δεν θέλουμε καν να διαπραγματευτούμε για ενεργειακές κυρώσεις – έγραψε ο Sijarto στη σελίδα του στο Facebook.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η ουγγρική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επιβάλει περιορισμούς όσον αφορά τις βίζες εισόδου για Ρώσους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, η Λιθουανία ζήτησε την αναστολή της έκδοσης βίζας σε Ρώσους πολίτες σε επίπεδο ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απαγόρευση υποστηρίζεται από χώρες όπως η Φινλανδία και η Εσθονία, αλλά όχι από τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments