Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Στα σχέδια μου και το δίπλωμα UEFA B!»

«Στα σχέδια μου και το δίπλωμα UEFA B!»

0
logou dimitra1
Dodekanisos

Η Δήμητρα Λόγγου είναι πλέον η πρώτη διπλωματούχος προπονήτρια ποδοσφαίρου στο νησί μας, η οποία πρόσφατα παρακολούθησε την σχολή UEFA C που έγινε στην Ρόδο. Στην οικογένεια της κανένας δεν είχε το ποδοσφαιρικό γονίδιο, όμως εκείνη παίζοντας και κλωτσώντας από μικρή με τον ξάδελφο της την μπάλα αγάπησε το ποδόσφαιρο. Με όποιο άλλο άθλημα και αν ασχολήθηκε την κολύμβηση, το μπάσκετ, το καράτε αλλά και χορό δεν στέριωσε. Σε κάποια στιγμή και όταν ήταν μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου έκανε προπονήσεις με την ομάδα του Σταυρού Καλυθιών και μετά όταν δημιουργήθηκε στα Αφάντου η ομάδα Ε.Ν.Α. εντάχθηκε εκεί. Ήρθαν όμως οι σπουδές στην πρωτεύουσα όπου αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθήνας με ειδικότητα την Δημόσια Υγιεινή και χρόνος για ποδόσφαιρο δεν υπήρχε. Όμως συνέχισε να παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπως έκανε από μικρή, και ιδιαίτερα της αγαπημένης της ομάδας του Παναθηναϊκού. Η ίδια μίλησε στην έντυπη έκδοση του news12 sports και στον Ηλία Λοίζο.

ΕΡ. Δήμητρα πως βρέθηκες στον χώρο του ποδοσφαίρου και τι έκανες όταν κατάλαβες ότι σου αρέσει πολύ;
ΑΠ. Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου το κόλλησα από τον ξάδελφο μου με τον οποίο παίζαμε από μικρά παιδιά, και στην συνέχεια στην Δ΄ δημοτικού μαζί με τους φίλους μου πήγαμε στον ΔΟΝΑ που είχε πρόγραμμα προπονήσεων ποδοσφαίρου με προπονητή τον κ. Μποσγανά και μάλιστα ήμουνα το μοναδικό κορίτσι. Μετά πήγα στον Σταυρό Καλυθιών αλλά όταν δημιουργήθηκε η γυναικεία ομάδα Ε.Ν.Α. στα Αφάντου πήγα εκεί. Όταν όμως μετακόμισα στην Αθήνα για σπουδές σταμάτησα να προπονούμαι γιατί οι υποχρεώσεις ήταν πολλές, ωστόσο έγινε μια συμφωνία με τον Σταυρό Καλυθιών που τότε ήταν στην Β΄ Εθνική, τα δελτία μας τα έδωσε η Ε.Ν.Α, να αγωνίζομαι στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήμουνα στην αποστολή μια δυο φορές αλλά χωρίς προπονήσεις δεν ήμουνα καλά, όμως στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα αγώνες του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

ΕΡ. Όταν επέστρεψες στην Ρόδο τι έκανες;
ΑΠ. Αμέσως μετά τις σπουδές μου γύρισα στην Ρόδο και τα κορίτσια του ΑΣΤΙΡ το έμαθαν. Με κάλεσαν να ενταχθώ στην ομάδα και να είμαι μαζί τους, όμως για διάφορους λόγους δεν ξεκίνησα. Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να δημιουργήσω την γυναικεία ομάδα στα Αφάντου. Σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται τα κορίτσια και μέχρι τώρα έχουμε φτάσει τα 35 άτομα, από 14 έως 29 ετών.

ΕΡ. Έχουν αγωνιστεί σε κάποια ομάδα ορισμένα κορίτσια;
ΑΠ. Όχι. Όλες τώρα ξεκινούν και αυτό είναι ευχάριστο. Με την ευκαιρία που μου δόθηκε να παρακολουθήσω την σχολή UEFA C΄, οι προπονήσεις μας περιλαμβάνουν τεχνική και τακτική καθώς δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα.

ΕΡ. Η προσπάθεια που έκανες αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και πως ονομάζεται η ομάδα σας;
ΑΠ. Ακόμα δεν έχουμε σκεφτεί κάτι και πως θα ονομάσουμε την ομάδα. Ίσως όμως να ενταχθούμε στον ΑΕΡΑ και η ομάδα μας θα έχει αυτό το όνομα. Σε ότι αφορά τον κόσμο στο χωριό, αγκάλιασε την προσπάθεια μας και δεχόμαστε συγχαρητήρια, ενώ οι γονείς έρχονται στις προπονήσεις και παρακολουθούν. Η συνέχεια όμως θα φανεί με τον καιρό, δηλαδή αν θα συνεχίσουν να έρχονται τα κορίτσια και αν κατέβουμε στο πρωτάθλημα του χρόνου.logou dimitra2

ΕΡ. Εκτός από σένα ποιοι άλλοι είναι κοντά σου; Έχετε κάνει κάποιο πυρήνα ή είσαι μόνη σου;
ΑΠ. Όχι, δεν είμαι μόνη μου. Με βοήθησαν ο Γιώργος Κοιλιάς και ο Βαγγέλης Χοσάδας που είναι ο…κόουτς μου. Από μικρή είχα τον κ. Χοσάδα ως πρότυπο. Και οι δύο με προέτρεψαν και χάρηκαν που τους είπα ότι θα πάω στην σχολή και μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν. Ιδιαίτερα ο κ. Χοσάδας τον οποίο ρωτούσα πολλές φορές σε απορίες που είχα και με συμβούλευε σε πολλά πράγματα.

ΕΡ. Οι φίλες σου που είναι εκτός ποδοσφαίρου και οι γονείς σου πως αντιμετώπισαν την αγάπη σου για το ποδόσφαιρο;
ΑΠ. Οι φίλες μου ήταν μαζί μου από την αρχή και μάλιστα τώρα ξεκίνησαν να έρχονται και στις προπονήσεις, τους μετέδωσα το «μικρόβιο»! Οι γονείς μου έχουν καταλάβει ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι το ποδόσφαιρο, οπότε και αυτοί είναι μαζί μου και με στηρίζουν.

ΕΡ. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και πως είδες την σχολή που παρακολούθησες;
ΑΠ. Προς το παρόν θα δουλέψουμε με τα κορίτσια στις προπονήσεις. Θα παίξω κι εγώ μαζί τους και πιστεύω ότι γίνεται αυτό, θα βρούμε κάποιο τρόπο. Στα σχέδια μου είναι να αποκτήσω και το δίπλωμα UEFA B΄. Βέβαια αυτό θα γίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και αφού αποκτήσω κάποια εμπειρία, τότε θα πάω να παρακολουθήσω και την σχολή UEFA B΄. Σε ότι αφορά την σχολή έχω να πω ότι είναι μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία, όμως υπήρχε πίεση και κούραση. Οι εκπαιδευτές ήταν εξαιρετικοί, απίστευτοι και μας έδειξαν μια άλλη πτυχή του ποδοσφαίρου την οποία όλοι εμείς οι υποψήφιοι δεν γνωρίζαμε καν. Η οργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή και όλα τα παιδιά στις δέκα μέρες που ήμασταν μαζί πρωί-βράδι γίναμε μια οικογένεια. Όποιος αγαπάει το άθλημα του ποδοσφαίρου αξίζει να παρακολουθήσει την σχολή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments