Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Σκάκι: Έγινε και το 2ο τουρνουά του 8ου Grand Prix

Σκάκι: Έγινε και το 2ο τουρνουά του 8ου Grand Prix

0
Dodekanisos

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και το 2ο τουρνουά στο πλαίσιο του 8oυ Grand Prix των τμημάτων υποδομής. Αυτό γνωστοποίησε και επίσημα ο σύλλογος μέσω της σελίδας του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Σκακιστικός Όμιλος «Ιππότης». Αναλυτικά, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το Τουρνουά έχει 5 γύρους, με τους δύο τελευταίους να ολοκληρώνονται το ερχόμενο Σάββατο στις 17:30 στην έδρα του ομίλου επί της Πίνδου 1.
Σκοπός των αγώνων αυτών κύρια είναι η εξοικείωση των παιδιών με το σκάκι και τους κανόνες του, αλλά και η εξάσκηση του μυαλού και των συναφών δεξιοτήτων που το σκάκι επιτρέπει.
Η αντίληψη, η μνήμη, η υπομονή, η ορθή κρίση, η αποφασιστικότητα, η δημιουργία σχεδίου (πλάνου), η ιεράρχηση των στόχων, ο υπολογισμός, η παρατηρητικότητα , η φαντασία είναι κάποιες χαρακτηριστικές δεξιότητες που το σκάκι εξασκεί μαζί με άλλα πολλά χαρακτηριστικά στα παιδιά, αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Το Σάββατο 18/01/2020 μετά τους αγώνες και τις απονομές των μεταλλίων, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του συλλόγου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments