Αρχική Αθλητικά νέα Simon Terodde: Κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη!

Simon Terodde: Κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη!

0
© Revierfoto via www.imago-images.de
Dodekanisos

Ο 33χρονος Simon Terodde «πυροβολεί» ακατάπαυστα για λογαριασμό της Σάλκε. Ο Γερμανός επιθετικός διανύει τεράστια περίοδο φόρμας, και χρειάζεται μόλις δύο γκολ, για να καταρρίψει το ρεκόρ του Ντίτερ Σατσνάιντερ. Ο οποίος έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας (153). 

Μετράει ήδη δέκα γκολ σε οκτώ αγωνιστικές με την Σάλκε!

Ο Terodde, ή αλλιώς «Torodde», λογοπαίγνιο από το «Tor» που σημαίνει γκολ στα γερμανικά, φέτος αγωνίζεται στη Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» υποβιβάστηκαν πέρυσι από την Bundesliga και την τωρινή αγωνιστική περίοδο προσπαθούν να επιστρέψουν. Η Σάλκε σε αυτή της την αντεπίθεση, υπέγραψε ως ελεύθερο τον επονομαζόμενο «βασιλιά» της δεύτερης κατηγορίας. Ο Terodde με το «καλημέρα» έχει ήδη σκοράρει δέκα γκολ σε οκτώ αγωνιστικές. Το μοναδικό ματς που δεν βρήκε δίχτυα ήταν κόντρα στην Άουε. Παρόλα αυτά είχε μοιράσει ασίστ! 

Η αξιοπρόσεκτη καριέρα του στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας

Ο Γερμανός επιθετικός έχει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στα γήπεδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Με εξαίρεση την χρονιά (2008/09) στην Ντούισμπουργκ, τις υπόλοιπες δεν σταματούσε να σκοράρει. Ειδικότερα τρεις σεζόν με την Ουνιόν Βερολίνου στην δεύτερη κατηγορία, είχε 87 συμμετοχές και 23 γκολ. Αργότερα ακολούθησαν δύο «μαγικές» χρονιές στην Μπόχουμ, όπου είχε πετύχει 41 γκολ σε 66 ματς! Την σεζόν 2016/17 είχε αγωνιστεί στην Στουτγκάρδη (πάντα στην δεύτερη κατηγορία) και είχε σημειώσει 25 γκολ σε 33 αγωνιστικές. Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε και την σεζόν 2018/19 όταν με 33 γκολ σε 35 αγώνες είχε βοηθήσει την Κολωνία να ανέβει εκ νέου στην Bundesliga. Πέρυσι με την φανέλα του Αμβούργου «μάτωσε» 24 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 36 αναμετρήσεις. Φέτος, όπως αναφέραμε συνεχίζει αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει για λογαριασμό της Σάλκε. 

Η «αφλογιστία» του στην Bundesliga

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, πως στη Bundesliga έχει μία διόλου εντυπωσιακή επίδοση. Σε 43 αγώνες έχει βρει δίχτυα μόλις πέντε φορές. Με όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε δεν μπορούσε με τίποτα να βρει δίχτυα. Η εξήγηση που έχει δώσει ο ίδιος, αναφέρει ότι στη δεύτερη κατηγορία αγωνίζεται σε συλλόγους που αγωνίζονται επιθετικά. Διότι κυνηγούν την άνοδο. Στον αντίποδα στη πρώτη κατηγορία στις ομάδες που είχε αγωνιστεί πάλευαν μόνο για την παραμονή τους.

Η περίπτωση του, μπορεί να διατυπωθεί ως «κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη». Ωστόσο αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Γερμανούς επιθετικούς. Πλέον ο Terodde, χρειάζεται μόλις δύο γκολ, για να ξεπεράσει τον Ντίτερ Σατσνάιντερ. Με την φόρα που έχει πάρει, φαντάζει απίθανο να μην τα καταφέρει. Όσο για την Σάλκε… φιγουράρει στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Με πληροφορίες από την συγκεκριμένη δημοσίευση

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments