Αρχική Videos “Σημείωμα αυτοκτονίας για τον Πούτιν αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά”

“Σημείωμα αυτοκτονίας για τον Πούτιν αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά”

0

«Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν εάν η Ρωσία εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία», δήλωσε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον. Μιλώντας στο Tonight με τον Andrew Marr στο LBC, ο Μπόλτον είπε ότι τα πυρηνικά πλήγματα από τη Ρωσία θα ήταν ένα «σημείωμα αυτοκτονίας» για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Ο Μπόλτον είπε:
«Νομίζω ότι ένα πράγμα που είναι σημαντικό πριν φτάσουμε σε αυτό το στάδιο είναι να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να τον αποτρέψουμε από το να το σκεφτεί. Αλλά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο πυρηνικών όπλων εάν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία κατέρρεαν ή εάν ο Πούτιν βρισκόταν σε πραγματικά δεινή θέση, πολιτικά μέσα στη Ρωσία».

«Και πρέπει να το καταστήσουμε σαφές και σε αυτόν και στους ανθρώπους γύρω από την κυβέρνηση του ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν δράση πριν κάνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς  για το τι εννοούσε με το «σημείωμα αυτοκτονίας», ο Μπόλτον είπε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού από τρομοκράτες όπως το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα, καθώς και από τη Ρωσία ή την Κίνα, χωρίς να λογοδοτήσει το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την απόφαση αυτή».

Ο Μπόλτον, πρώην συνήγορος του πολέμου στο Ιράκ που υπηρέτησε υπό αρκετούς προέδρους, συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να παρέχουν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments