Σφοδρή αντίδραση των Ούγγρων στην πρόσθετη οικονομική στήριξη της Ουκρανίας

0
Dodekanisos


Η μεγάλη πλειοψηφία των Ούγγρων αντιτίθεται στην παροχή πρόσθεστης οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία έως ότου η Ουγγαρία λάβει εξ ολοκλήρου τα παρακρατηθέντα κονδύλια της ΕΕ. Αυτά είναι τα ευρήματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε από το Ινστιτούτο Nézőpont, αντιδρούν περισσότερα από τα δυο τρίτα των Ούγγρων. Το 69 τοις εκατό των ερωτηθέντων αντιτάχθηκαν στα σχέδια των Βρυξελλών για επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την ουκρανική πολεμική προσπάθεια.

Αντίθετα, μόλις το 22% συμφώνησε με το σχέδιο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το 94 τοις εκατό των φιλοκυβερνητικών ψηφοφόρων αντιτάχθηκαν στις προτάσεις. Ωστόσο, οι αριστεροί ψηφοφόροι ήταν επίσης διχασμένοι σχετικά με το θέμα, με το 38 τοις εκατό να συμφωνεί με τη θέση της ουγγρικής κυβέρνησης να εναντιωθεί στην περαιτέρω χρηματοδότηση και το 45 τοις εκατό να ζητά από τη Βουδαπέστη να κάνει ό,τι της ζητήσουν οι Βρυξέλλες.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ούγγρων (74 τοις εκατό) διαφώνησαν με την ιδέα ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δώσουν επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο (19 τοις εκατό) συμφώνησε με την πρόταση. Η στάση της ουγγρικής κυβέρνησης υπέρ της ειρήνης υποστηρίζεται όχι μόνο από τους δικούς της ψηφοφόρους (95 τοις εκατό), αλλά και από τη σχετική πλειοψηφία των αριστερών ψηφοφόρων (48 τοις εκατό), σε σύγκριση με μια μειοψηφία αριστερών (41 τοις εκατό) που συμφωνούν με πρόταση των Βρυξελλών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments