“Σφαιρική αρένα” ψυχαγωγίας, ξεφεύγει η τεχνολογία!

0
Dodekanisos

Σοκ και δέος προκαλεί το Sphere μια καινούργια σφαιρική αρένα μουσικής και ψυχαγωγίας που βρίσκεται στο Paradise της Νεβάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώην MSG SPHERE όπως λεγόταν έχει βαλθεί όπως φαίνεται και από τα πλάνα που κυκλοφορούν να τρελάνει κόσμο. Είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος ζωντανών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που υπόσχεται να προσφέρει ένα συγκλονιστικό θέαμα.

Το αμφιθέατρο 18.600 θέσεων προωθείται στην αγορά για τις δυνατότητες εμβυθιστικού βίντεο και ήχου, οι οποίες περιλαμβάνουν μια περιτυλιγμένη εσωτερική οθόνη LED ανάλυσης 16K, ηχεία με τεχνολογίες beamforming και φυσικά εφέ 4D.

Το εξωτερικό του χώρου διαθέτει επίσης 54.000 τετραγωνικά μέτρα οθονών LED. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20.000 θεατές και το κόστος του ξεπερνά τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήδη μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη στρογγυλή κατασκευή στον κόσμο ενώ στο εσωτερικό της υπάρχει η μεγαλύτερη ανάλυση LED οθόνης που υπάρχει στη γή. Το εξωτερικό της είναι ένας κινούμενος θόλος που θυμίζει μια μπάλα φωτιάς η οποία έχει πέσει από τον ουρανό το οποίο προβάλει και διάφορες εικόνες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν τη σφαίρα ως παράδειγμα για το που μπορεί να φθάσει η τεχνολογία στις μέρες μας και τι μπορεί να πετύχει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments