Αρχική Uncategorized Σε υστερία οι γονείς στη Ρόδο

Σε υστερία οι γονείς στη Ρόδο

0
Dodekanisos

Τα κρούσματα της ιλαράς ολοένα και αυξάνονται, με την ασθένεια να έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

215 κρούσματα παιδιών που’ χουν νοσήσει εμφανίστηκαν στην Ελλάδα με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν την έξαρση του φαινομένου .Τα περισσότερα περιστατικά που νοσούν εντοπίζονται στην νότια Ελλάδα. Στην πλειονότητα τους, είναι κάτοικοι της κοινότητας των Ρομά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει τον εμβολιασμό των παιδιών, των βρεφών αλλά και των ενηλίκων που δεν έχουν λάβει το εμβόλιο ως τώρα, ενώ για όσους έχουν γεννηθεί από το 1970 και έπειτα, συστήνει τη χορήγηση διπλής δόσης.

Το εμβόλιο ωστόσο, βρίσκεται σε έλλειψη σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. Οι γονείς των μαθητών του νησιού διαμαρτύρονται. «Ψάχνουμε εδώ και μέρες ένα εμβόλιο για την 4χρονη κόρη μας. Πάει στον παιδικό σταθμό και ανησυχούμε μήπως κολλήσει την ιλαρά. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2017 να αγωνιούμε για την υγεία των παιδιών μας. Μπορεί στην Ρόδο να μην έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις η νόσος, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν!», δήλωσε η 34χρονη Ελένη,μητέρα δύο παιδιών.

Όπως και να έχει η κατάσταση,ο πανικός δε βοηθά.Με ψυχραιμία και συνεχή ενημέρωση,το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments