Σαρώνει στη Σαξονία το AfD, εξέλεξε και τρίτο Δήμαρχο

0
Dodekanisos

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει μια σειρά από εκλογικές νίκες στα ανατολικά της χώρας. Aυτή τη φορά p;etyxe συντριπτική νίκη για τη δημαρχία μιας πόλης στο κρατίδιο της Σαξονίας. Ο Rolf Weigand (Ρολφ Βέιγκαντ) σημείωσε την ηχηρή νίκη στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας παίρνοντας 59,4 τοις εκατό των ψήφων.

Νίκησε τους ανταγωνιστές του, συμπεριλαμβανομένου του André Erler της Ένωσης Ανεξάρτητων Πολιτών (UBV) και του Gunther Zschommler (Γκούντνερ Τσετσόμλερ) των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), οι οποίοι σημείωσαν 22,3 τοις εκατό και 18,2 τοις εκατό, αντίστοιχα. Το γεγονός ότι ο υποψήφιος του AfD πήρε πάνω από το 50% στον πρώτο γύρο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας και έτσι εκλέγεται Δήμαρχος. Αν και μια μικρή πόλη, η νίκη για το AfD έρχεται μετά από μια σειρά από άλλες νίκες και σε άλλες πόλεις.

Ειδικότερα στη Σαξονία, το κόμμα συνεχίζει να δείχνει τη δύναμή του, σημειώνοντας 34 τοις εκατό σε μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και παραμένοντας στην πρώτη θέση. Με τη νίκη του, ο 39χρονος Weigand γίνεται ο τρίτος δήμαρχος του AfD στη χώρα. Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Tim Lochner του AfD κέρδισε τη δημαρχιακή του έδρα στην πόλη Pirna, που βρίσκεται επίσης στη Σαξονία, κοντά στη Δρέσδη. Ο Hannes Loth έγινε ο πρώτος δήμαρχος του AfD μετά τη νίκη του τον Ιούλιο στην πόλη Raguhn-Jeßnitz της Σαξονίας-Άνχαλτ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments