Ρωσία: Απόφαση για αύξηση του φόρου στους πλούσιους

0
Dodekanisos

Το ρωσικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 10 Ιουλίου ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει τους φόρους εισοδήματος για τους πλούσιους, σε μια κίνηση να συμβάλει στην πλήρωση των κρατικών ταμείων κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στην τελευταία τρίτη ανάγνωση από την Κάτω Βουλή, την Κρατική Δούμα, και ώρες αργότερα από την Άνω Βουλή, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Πρέπει να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να γίνει νόμος.

Η νομοθεσία, η οποία προβλέπει προοδευτικό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, είναι μια σημαντική αλλαγή από τον κατ’ αποκοπή φόρο που πιστώθηκε ευρέως ως προς τη βελτίωση των εισπράξεων εσόδων μετά την εισαγωγή του το 2001. Το νομοσχέδιο θα επιβάλει φόρο 13% για εισοδήματα έως 2,4 εκατομμύρια ρούβλια (27.500 $) ετησίως. Για εισοδήματα πάνω από αυτό το ποσό, θα ισχύει σταθερά υψηλότερος φορολογικός συντελεστής, με μέγιστο συντελεστή 22% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 50 εκατομμύρια ρούβλια (573.000 $). Ο Chris Weafer, Διευθύνων Σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Macro-Advisory, περιέγραψε την αύξηση των φόρων ως μέρος των κυβερνητικών προσπαθειών να μειώσει τη μεγάλη εξάρτηση από τα έσοδα από το πετρέλαιο καθώς τα δυτικά έθνη αυστηροποιούν τις κυρώσεις κατά των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να διευρύνει τη φορολογική βάση για να την καταστήσει λιγότερο εξαρτημένη από εξωτερικούς παράγοντες και επομένως να την καταστήσει πιο ασφαλή μετατοπίζοντας τον προσανατολισμό όσο καλύτερα μπορεί προς την εγχώρια προμήθεια», είπε. Ο Πούτιν είπε ότι η αύξηση του φόρου δεν θα επηρεάσει περισσότερο από το 3,2% των φορολογουμένων της Ρωσίας.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments