«Η Ρωσία απειλεί την Ευρώπη λένε οι ΗΠΑ», σε υψηλό συναγερμό όλες οι βάσεις

0
Dodekanisos

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι Αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται το τελευταίο διάστημα σε διάφορα δημοσιεύματα, το Πεντάγωνο έλαβε αυτή την απόφαση φοβούμενο προσπάθειες δολιοφθοράς από διάφορες δυνάμεις που συνδέονται με τη Ρωσία.

Η κατάσταση υψηλού συναγερμού είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια με διάφορα Δυτικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έλαβαν πληροφορίες ότι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία παράγοντες εξετάζουν επιθέσεις δολιοφθοράς εναντίον αμερικανικού στρατού και εγκαταστάσεων. Εικάζεται ότι η Μόσχα εξετάζει τις τοποθεσίες του αμερικανικού στρατού ως στόχους δολιοφθοράς. Το CNN αναφέρει ότι αυτή την άνοιξη, δύο πολίτες της Γερμανίας και της Ρωσίας συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι σχεδίαζαν εκρήξεις ή εμπρησμούς στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων.

Τη μεταφορά του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη σε κατάσταση υψηλού συναγερμού επιβεβαίωσε στην Ουάσιγκτον ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο επικεφαλής της συμμαχίας είπε ότι πρόσφατα έχουν αυξηθεί οι «εχθρικές ενέργειες της Ρωσίας» εναντίον των συμμάχων της, που οργανώθηκαν από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments