Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Ροπαλιά από τον Ηρακλή!

Ροπαλιά από τον Ηρακλή!

0
15
Dodekanisos
Την έκπληξη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ηρακλής Μαριτσών, επικρατώντας εκτός έδρας του Ιάλυσου με 1 – 0 και ουσιαστικά ψαλιδίζοντας του τις όποιες ελπίδες είχε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι παίκτες του Μιχάλη Μανωλά, έπαιξαν έξυπνα και ψυχωμένα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τσιροδήμο και κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιροδήμου και εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που άφηναν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ιάλυσου έβγαιναν στην κόντρα και σε μια από αυτές, ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ και να διατηρήσουν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιάλυσος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του ήταν νευρικοί και φλύαροι με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να παραβιάσουν την εστία του Τσιροδήμου. Στο 10’ ένα σουτ του Σπάρταλη από τα δεξιά, έδιωξαν οι αμυντικοί και ένα λεπτό αργότερα το πολύ καλό σουτ του Αξιώτη έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιροδήμος. Στο 25’ ένα σουτ του Παφιάκη από τα δεξιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Στο 30’ πάλι ο Παφιάκης ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή του Ηρακλή αλλά το σουτ που έκανε, έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ πάνω στην κίνηση που πραγματοποίησε ο Σπάρταλης έστειλε την πάνω ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τσιροδήμου, ενώ στο 37’ ο ίδιος παίκτης σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ. Στο 43’ ύστερα από σέντρα ο Μαριάς έπιασε μια χλιαρή κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 45’ όταν ύστερα από σέντρα του Κρομμύδα, ο Μαριάς με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια του Τσιροδήμου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και μόλις στο 49’ ο Χειμωνέτος πραγματοποίησε ένα μακρινό σουτ με τον Κεφάλα να διώχνει δύσκολα την μπάλα. Στο 53’ ο Παφιάκης πέρασε ωραία από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή αλλά δεν ακολουθούσε κάποιος για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μαριά, πάνω στην κίνησε εξουδετέρωσε ο Τσιροδήμος. Στο 57’ ο Σταυλάς εκτέλεσε κόρνερ με τον Τσιροδήμο να διώχνει δύσκολα με τις γροθιές και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το γυριστό σουτ του Φωτεινή πέρασε ψηλά άουτ. Στο 59’ σε ένα πολύ καλό σουτ του Παφιάκη ο Τσιροδήμος έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ, κόρνερ που εκτέλεσε ο Σταυλάς και ο Φωτεινής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 67’ ο Παφιάκης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και το δυνατό σουτ που πραγματοποίησε έξω από την περιοχή έδιωξε με γροθιές ο Τσιροδήμος. Στο 70’ ο Ηρακλής απείλησε για δεύτερη φορά την εστία του κεφάλα αλλά το σουτ του Χειμωνέτου έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα νέα προσπάθεια από τους παίκτες του Ηρακλή αλλά το σουτ του Μαυρή πέρασε άουτ. Στο 78’ ο Ιάλυσος απείλησε και πάλι αλλά το σουτ του Μαριά έξω από την περιοχή πέρασε και αυτό άουτ. Στο 85’ ύστερα από σέντρα του Χειμωνέτου ο Μακρής βρέθηκε απέναντι από το Κεφάλα, έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα του Ιάλυσου να διώχνει σε πρώτο χρόνο αλλά στην επαναφορά ο Μακρης με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κεφάλα και τους φίλους του Ηρακλή που βρέθηκαν στο γήπεδο στα ουράνια.

Στο 90’ του παιχνιδιού, την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή Πατσιόπουλου είδε ο νεαρός Σαχίνης για επικίνδυνο παίξιμο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Αλή Ογλού.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πατσιόπουλος με βοηθούς τους Μπερδεμπέ και Καλκαβούρα.

Ιάλυσος(Νίκος Μαντικός): Κεφάλας, Σαχίνης, Φωτεινής, Πιτσουρδάκης, Μαλλιάκας, Κρομμύδας Γ. (57′ Σταυλάς) , Αξιώτης(46′ Στεργιόπουλος) , Παφιάκης, Παπαδόπουλος(40′ Αλή Ογλού) , Σπάρταλης, Μαριάς

Ηρακλής Μαριτσών(Μιχάλης Μανωλάς): Τσιροδήμος, Καρακώστας, Λορέντζος, Φελεσάκης(61′ Μαυρής) , Παπακωνσταντής Κ. , Μπιλιάς, Χειμωνέττος, Ραφτόπουλος(73′ Μακρής), Βασιλώττος, Χατζηκωνσταντής (56′ Καρίκης), Κρομμύδας Ν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments