Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ριζικές αλλαγές στα πρωταθλήματα

Ριζικές αλλαγές στα πρωταθλήματα

0
epsd_sinedriasi
Dodekanisos
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην προ ενός έτους ονομασία των τοπικών μας πρωταθλημάτων, δηλαδή Α’ κατηγορία, Β’ κατηγορία και Γ’ κατηγορία. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η δημιουργία ενός ομίλου στη Β’ κατηγορία, στον οποίο θα αγωνίζονται αποκλειστικά οι ομάδες του Βορείου Συγκροτήματος.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΔ και αναμένεται να επικυρωθούν στην προσεχή Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Τάσου Ψυλλάκη, η Β’ κατηγορία θα αποτελείται από δύο ομίλους, έναν για τις ομάδες της Ρόδου και ακόμη έναν για τα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος. Οι δύο πρώτοι της τελικής κατάταξης στον όμιλο Ρόδου θα παίρνουν την απ’ ευθείας άνοδο για την Α’ κατηγορία, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τον πρωταθλητή του ομίλου νήσων. Ο τρίτος του ομίλου Ρόδου θα δίνει μπαράζ με τον δεύτερο του ομίλου νήσων για ακόμη μία θέση στην Α’ κατηγορία. Αν ο νικητής του μπαράζ θα είναι από τον όμιλο Ρόδου, τότε από τη Γ’ κατηγορία θα ανεβαίνει μια επιπλέον ομάδα, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, θα αποτελείται αποκλειστικά από ομάδες της Ρόδου, αφού όλοι οι σύλλογοι του Βορείου Συγκροτήματος θα αγωνίζονται στον όμιλο νήσων της Β’ κατηγορίας. Το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, καθώς αν οι συμμετοχές δεν ξεπεράσουν τις 16 τότε θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο, ενώ αν τις ξεπεράσει λογικά θα πάμε σε δύο ομίλους.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments