Αρχική Αθλητικά νέα Ρίχνονται στην «μάχη» της Ευρώπης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ρίχνονται στην «μάχη» της Ευρώπης Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

0
Νέφτσι Μπακού-Ολυμπιακός 0-1. Φωτογραφία: athina984.gr
Dodekanisos

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν Λουντογκόρεντς και Μποέμιανς απόψε, για το Champions League και το Europa Conference League, αντίστοιχα. Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αναμετρήσεις των δύο εκπροσώπων μας. 

Ας αρχίσουμε με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς το βράδυ της Τρίτης (3/8, ώρα 22:00 MEGA και Novasports1), θα υποδεχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Λουντογκόρετς. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου για το Champions League.

Η πρώτη φορά της Λουντογκόρετς και η παράδοση του Ολυμπιακού κόντρα σε ομάδες από την Βουλγαρία

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Λουντογκόρετς είναι σε καλή κατάσταση δεδομένων των συνθηκών. Καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως Λουντογκόρετς και Ολυμπιακός αναμετρώνται για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα. Το 2017 οι δύο ομάδες είχαν δώσει φιλικό το οποίο είχε τελειώσει ισοπαλία με 1-1. Ο σύλλογος από την Βουλγαρία δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ πάλι στο παρελθόν με Ελληνικό σύλλογο. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός κόντρα σε Λέφσκι, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Σλάβια και Μπότεφ μέτρησε έξι νίκες και δύο ήττες (αμφότερες στην Βουλγαρία) σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.  

Όσο για την ρεβάνς; Είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα στην «Huvepharma Arena» (10/8, ώρα 21:00 MEGA, Novasports2). Εφόσον ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς στα play off θα αγωνιστεί με τον νικητή του «ζευγαριού» Μάλμε-Ρέιντζερς. Στο ενδεχόμενο του αποκλεισμού του από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, ο Ολυμπιακός θα υποβιβαστεί στα play off του Europa League. Εκεί θα παίξει με Λίνκλον Ρεντ Ιμπς ή Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Να θέσει τα θεμέλια της πρόκρισης ενόψει ρεβάνς θέλει ο ΠΑΟΚ κόντρα σε έναν «άγνωστο» αντίπαλο

Πάμε και στον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του ο «δικέφαλος του βορρά»  αναμένεται να δώσει το πρώτο επίσημο ματς για την εφετινή σεζόν. Απόψε στις 21:45 (OPEN) θα παίξει στο Δουβλίνο κόντρα στην Μποέμιανς. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη εκτός έδρας φιλική νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στη Φέγενορντ. Φωτογραφία: onsports.gr

Όσον για τη ρεβάνς της «Τούμπας», αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 12/8, στις 20:00. Αν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης προκριθεί στα play off του Conference League, εκεί θα παίξει κόντρα στην νικήτρια ομάδα από το «ζευγάρι» Χιμπέρνιαν-Ριέκα.  

Όσον αφορά την παράδοση, η Μποέμιανς αντιμετωπίζει για πρώτη φορά σύλλογο από την Ελλάδα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ το 2014 είχε παίξει στους ομίλους του Europa League με την Σαμρόκ Ρόβερς. Είχε νικήσει μέσα-έξω την ομάδα από την Ιρλανδία. 

Μην τα «θαλασσώσει» όπως η ΑΕΚ και ο Άρης

Από τα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας του ΠΑΟΚ δεν βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Ωστόσο αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ετοιμάσει την ομάδα του καταλλήλως. Ευελπιστούμε σε αυτό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καλός οιωνός ο ΠΑΟΚ να αποκλειστεί από την Ευρώπη. Να την «πατήσει» δηλαδή όπως η ΑΕΚ και ο Άρης από Βελέζ και Αστάνα αντίστοιχα. Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, τότε θα πει και εκείνος πρόωρα αντίο στην Ευρώπη. Και η Ελλάδα θα μείνει από το καλοκαίρι με μοναδικό εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments