Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Πρέπει να ιδρυθεί άμεσα πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Νότια Ρόδο”

“Πρέπει να ιδρυθεί άμεσα πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Νότια Ρόδο”

0
Dodekanisos

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πρόταση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.

Ο κ. Κόνσολας, που είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, είχε τονίσει ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο την τελευταία δεκαετία και οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την ενίσχυση, αλλά και την αναδιάρθρωση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί.

Πρότεινε, μάλιστα, την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο, επισημαίνοντας ότι είναι μια περιοχή υψηλής επικινδυνότητας σε ό, τι αφορά στην εκδήλωση πυρκαγιών.
Παράλληλα, στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ επίκειται και η λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, δύο στοιχεία που, κατά τον κ. Κόνσολα, επιβάλλουν να υπάρχει στην περιοχή μια δομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα μπορεί να παρέμβει άμεσα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται αυτή την ανάγκη και σε απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρεται ότι δεν εξετάζεται η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Νότια Ρόδο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments