Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 “Έπεσε” με το κεφάλι ψηλά!

“Έπεσε” με το κεφάλι ψηλά!

0
diagoras_trasivoulos6
Dodekanisos

Κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατα στάθηκε ο Διαγόρας στο Περιστέρι, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 2-0. Η αστοχία σε κρίσιμες φάσεις, αλλά και δύο στιγμές αδράνειας από την άμυνα, ήταν τα στοιχεία αυτά που στοίχισαν την ήττα και δεν επέτρεψαν στον πολύ καλό Διαγόρα να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες του για πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως ο «γηραιός» ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με το χαμένο πέναλτι του Ταραχούλσκι που λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει ο Γεωργίου. Ο Ατρόμητος στη συνέχεια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως και πάλι ο Διαγόρας ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ με τον Σαλαμαστράκη στο 32’, το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Χωρίς να έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 41’ και έκανε δύσκολο το έργο των «κυανέρυθρων».
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, ο «γηραιός» κράτησε μακριά τους επιθετικούς του Ατρόμητου και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ταραχούλσκι. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των «κυανέρυθρων», όμως παρά το γεγονός ότι δεν απείλησαν την εστία του Ταμπάση, έφτασαν στο δεύτερο γκολ με τον Καμαρά, «τελειώνοντας» την υπόθεση νίκη και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Το φιλμ του αγώνα:
7’ Βολέ του Σαρμιέντο από μακριά, ο Ταμπάσης πέφτει και μπλοκάρει.
9’ Ο Σαμπού ανατρέπει τον Γεωργίου μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι. Ο Ταραχούλσκι, που αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη και στην επαναφορά δεν μπορεί να πιάσει καλά το σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Ατρόμητου.
18’ Μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ταμπάση.
28′ Eπέλαση του Γεωργίου από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου στο οποίο, δυστυχώς για τους «κυανέρυθρους», δεν υπήρχε συμπαίκτης να αξιοποιήσει την προσπάθεια του μέσου του Διαγόρα.
32’ Δεν μέτρησε γκολ του Διαγόρα, καθώς ο βοηθός του διαιτητή θεώρησε ότι ο Ταραχούλσκι ο οποίος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα, βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Πάντως, ο παίκτης των φιλοξενούμενων έπειτα από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης φάνηκε ότι καλυπτόταν από αμυντικό της ομάδας του Περιστερίου.
36′ Άστοχο σουτ του Νεμπεγλέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
39’ Πολύ ωραίο σουτ του Καμαρά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ταμπάση.
41’ Μετά από μακρινή πάσα του Φαβάλι, ο Νάστος γυρίζει την μπάλα στην περιοχή και ο Περόνε που είναι με πλάτη στην εστία, και με τον Πουλόπουλο να μην μπορεί να διώξει, στριφογυρνά και τη στέλνει στα δίχτυα του Διαγόρα.
47′ Φάση διαρκείας στα καρέ του Διαγόρα και άστοχο σουτ του Μπρίτο από την μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
53’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Διαγόρα. Ο Αγκιριμπά έκανε την σέντρα προς τον Ταραχούλσκι, ο οποίος ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Σαμπού, κάνει την κεφαλιά υπό καλές προϋποθέσεις, όμως στέλνει τη μπάλα άουτ.
66′ Σουτ του Μπρίτο η μπάλα καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Ταμπάση.
77’ Σουτ του Μπρίτο που δεν ανησύχησε τον Ταμπάση, αφού η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
78’ Σέντρα στην μεγάλη περιοχή του Διαγόρα, η μπάλα έφθασε στον Μπρίτο, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Καμαρά. Το σουτ του επιθετικού του Ατρομήτου κατέληξε στα δίχτυα του Ταμπάση, αφού κόντραρε στην άμυνα του Διαγόρα, για το 2-0.

 

Aτρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος, Δάρλας (75’ Σκόνδρας), Ολιβέιρα, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Φαβάλι (69’ Τάτος), Μπρίτο, Περόνε (68΄Αναστασάκος), Καμαρά.
Διαγόρας: Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (85’ Φράγκος), Γεωργίου (79’ Ρέγες), Αγκιρίμπα (75’ Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακεδονίας), Γιαννουγλίδης (Αθηνών)
Κίτρινες: 15′ Ολιβέιρα, 25′ Σαμπού, 51′ Περόνε, 87’ Σαρμιέντο / 19′ Αγκιρίμπα, 21′ Χριστοφιλέας, 72’ Πλάτανος
Κόκκινες: /

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments