Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Μοιρασιά” στα Αφάντου

“Μοιρασιά” στα Αφάντου

0
Dodekanisos

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΡΑ και ΑΟ Δικαίου στο γήπεδο Αφάντου, στο ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Δωδεκανήσου. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένες να πάρουν το παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού. Μάλιστα με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα το Δίκαιο είχε ήδη δύο καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Καρπαθάκη και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, με το Μ. Μποϊλή και το Χατζηφούντα.
Στη συνέχεια τα αίματα «άναψαν» και τα δυνατά μαρκαρίσματα έγιναν το κυρίαρχο στοιχείο του ματς. Σε ένα απ’ αυτά (14΄) ο Μυλωνάς δέχτηκε αγκωνιά από το Μοσχή σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, χτύπησε στο πρόσωπο και αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για ράμματα.
 Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε ωστόσο οι παίκτες του Δικαίου συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα την ώρα που οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις.
Το σκηνικό άλλα ξε άρδην στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά στον αγώνα και μάλιστα να φτάνουν πρώτοι στο γκολ στο 53΄. Ο Πανόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η άμυνα του ΑΕΡΑ δεν μπόρεσε να διώξει και η μπάλα στρώθηκε στο Φονσέκα που καραδοκούσε στο πίσω δοκάρι και δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Με την ψυχολογία υπέρ τους οι Κώοι με συνεχείς επιθετικές προσπάθειες «κατασκήνωσαν» στα καρέ του Καρπαθάκη, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσουν» τη νίκη.
Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη καλή στιγμή τους στο δεύτερο ημίχρονο, με «δράστη» το Λυριστή ο οποίος στο 58΄ πίεσε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικαίου, έκλεψε προς στιγμήν τη μπάλα στην περιοχή, στην προσπάθειά του όμως ο Μουνούχος να διώξει, με τάκλιν στα πόδια του Λυριστή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-1.
Στα υπόλοιπα λεπτά οι δύο ομάδες είχαν προσπάθειες να φτάσουν σε ακόμα ένα γκολ, όμως έμειναν όλες ανεκμετάλλευτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΕΡΑ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς ο Καλογήρου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 88΄, για σκληρό μαρκάρισμα στο Χατζηπαναγιώτου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Κακάνης με βοηθούς τους Γιακουμάκη Σταμ.  και Κυρίτση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΡΑ: Καρπαθάκης, Κατσαρής, Καλογήρου, Γιαννακάκης (19΄λ.τ Διακίδης), Συμεωνίδης, Σαμαράς, Γαργάλης (60΄ Γιακουμάκης), Μοσχής, Κυριαζής (87΄ Διακάκης), Στεργαλλάς, Λυριστής.
ΔΙΚΑΙΟ: Λουτριώτης, Χατζηπαναγιώτου, Γούλας, Μυλωνάς (14΄ λ.τ Μποϊλής Ζ), Παπασεβαστός (68΄ Θανόπουλος), Φονσέκα, Μασάδο, Πανόπουλος, Μουνούχος, Μποϊλής Μ (78΄ Σκαλέρης), Χατζηφούντας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments