Αρχική Επικαιρότητα Πύρινη κόλαση η Αχαΐα, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

Πύρινη κόλαση η Αχαΐα, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης

0
Dodekanisos

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών να αντιμετωπίσουν την καταστροφική πυρκαγιά στη Ζήρια του Δήμου Αιγιαλείας (Αχαΐα). Μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δυσάρεστος διότι έχουν καεί 20 σπίτια, πολλά αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δάσους. Ευτυχώς έχουμε θρηνήσει θύματα. 16 άτομα έχουν τραυματιστεί τα περισσότερα από τα οποία αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά είναι καλά στην υγεία τους.
Από σήμερα το πρωί σημειώνονται πολλές αναζωπυρώσεις οι οποίες καθιστούν το έργο των πυροσβεστών πολύ δύσκολο. Αξίζει σημειωθεί ότι στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν δυο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Η κατάσταση ειδικά χθες ήταν πολύ επικίνδυνη. Δεν είναι τυχαίο το ότι εκκενώθηκαν πέντε χωριά για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τα χωριά Ζήρια, Άνω Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες και Λόγγος. Σήμερα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα και γι’ αυτό ο κόσμος σιγά σιγά επιστρέφει προκειμένου να ελέγξει τις περιουσίες του για τυχόν καταστροφές. Τις τελευταίες ώρες όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται πως η φωτιά δεν απειλεί πλέον σπίτια αλλά συνεχίζει να καίει τεράστιες εκτάσεις δάσους.

Απεγκλωβισμός κόσμου από τις …παραλίες


Λόγω του ότι στην περιοχή υπάρχουν τουριστικά θέρετρα, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν περισσότερα από εκατό άτομα που βρίσκονταν στις παραλίες. Αυτό έγινε μέσω της θάλασσας με την βοήθεια σκαφών του λιμενικού. Οι παραλιακές περιοχές που έγινε η επιχείρηση ήταν οι Αιγιάλειας Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη.

Δείτε ΕΔΩ και άλλα άρθρα στην κατηγορία “Επικαιρότητα”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments