Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πρωτοποριακή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση στην EUROMEDICA

Πρωτοποριακή ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση στην EUROMEDICA

0
Dodekanisos

 

Την Πέμπτη 09/02/2017 στην κλινική ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε – EUROMEDICA ΡΟΔΟΥ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, χειρουργική επέμβαση ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ (Custom made) ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΟΝΑΤΟΣ με προθέσεις , σε ασθενή ηλικίας 71 ετών για αντιμετώπιση οστεοαρθρίτιδας γόνατος.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους χειρουργούς συνεργάτες της κλινικής κ.Τηλιακό Μιχαήλ, Αντωνιάδη Αναστάσιο και Νικολάου Χαράλαμπο.

Η τεχνική αυτή αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο ολικής αρθροπλαστικής γόνατος. Η καινοτομία στο συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι σχεδιάζονται υλικά για το ΔΙΚΟ ΣΑΣ γόνατο με ακρίβεια χιλιοστού.

Πραγματοποιείται σε κάθε αρθριτικό γόνατο ένα εξατομικευμένο χειρουργείο. Με άλλα λόγια, το χειρουργείο και τα εργαλεία αυτά είναι «κομμένα και ραμμένα» στην ανατομία του γόνατος του κάθε ασθενούς.

Όλες οι κλινικές πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου του βάρους, του ύψους και του φύλου του κάθε ασθενούς) που συλλέγονται, σε συνδυασμό με τα δεδομένα από τις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, η «χαρτογράφηση» και η δημιουργία με τρισδιάστατη εκτύπωση (3D PRINTING), γίνεται στο εξωτερικό (Γαλλία).

 

Φτάνοντας στο χειρουργείο έχουμε ήδη έναν λεπτομερή προ-εγχειρητικό έλεγχο, και δημιουργία ακριβέστερων εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο γόνατο μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα «ανθρώπινου λάθους».

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου «Custom made» είναι:

  • Μικρότερος χρόνος χειρουργείου (διότι έχουμε ήδη κάνει τις μετρήσεις)
  • Μικρότερη τομή
  • Λιγότερος πόνος
  • Λιγότερη αιμορραγία
  • Μεγαλύτερη ακρίβεια εφαρμογής των υλικών
  • Ταχύτερη αποκατάσταση (βάδιση την επόμενη ημέρα του χειρουργείου)
  • Καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα
  • Λιγότερες ημέρες νοσηλείας
  • Μικρότερο ποσοστό φλεγμονών/επιπλοκών
  • Μικρότερη φθορά υλικού
  • Αφαίρεση μικρότερων οστικών τεμαχίων

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Η εξατομικευμένη ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ, είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντικατάστασης της άρθρωσης και ριζικής αντιμετώπισης της οστεοαρθρίτιδας.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ την ποιότητα ζωής, με αυξημένα ποσοστά επιτυχίας και σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος.

Η σύγχρονη τεχνολογία, σε συνδυασμό με τη χειρουργική εμπειρία και τεχνογνωσία καταφέρνουν σήμερα να ανοίξουν μια νέα εποχή στην αντίληψη της αντικατάστασης των παθολογικών αρθρώσεων με μόνο στόχο τη προσέγγιση της τελειότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κλινική ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ -EUROMEDICA Ρόδου ή στον χειρουργό ορθοπαιδικό κ. ΤΗΛΙΑΚΟ ΜΙΧΑΗΛ, ο οποίος έχει εξειδικευτεί με υποτροφία στο Centre Hospitalier Lyon-sud Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην Λυών της Γαλλίας.

Τηλέφωνο κλινικής : 22410-45000

Τηλέφωνο ιατρείου: 22410-68777

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments