Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Πρώτα από όλα ο Άρης”

“Πρώτα από όλα ο Άρης”

12
lamai-sotiris
Dodekanisos
Το news12 μίλησε με τον Σωτήρη Λαμάι, τον 26χρονο στόπερ του Άρη Αρχαγγέλου που αποκτήθηκε τον καλοκαίρι από την ομάδα των Μεθάνων. Μερικές από τις ομάδες που έχει περάσει είναι οι ερασιτέχνες του Ολυμπιακού, το Αιγάλεω, η Προοδευτική, ο Περαμαϊκός  και ο Kεραυνός Γλυφάδας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι απάντησε στις ερωτήσεις μας, σχετικά με το τοπικό μας ποδόσφαιρο, αλλά και τα φαινόμενα βίας που ολοένα και αυξάνονται, για την συνέχεια του στον Άρη Αρχαγγέλου, αλλά και για τον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στον Κλέανθη.

Σωτήρη, φέτος ήρθες στη Ρόδο και πιο συγκεκριμένα στην ομάδα του Άρη Αρχαγγέλου. Έχεις περάσει από πολλές ομάδες και περιοχές, τι έχεις να πεις για τα όσα μέχρι τώρα έχεις δει στο τοπικό μας πρωτάθλημα;
«Είναι ένα αξιόλογο πρωτάθλημα με πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, και με παράγοντες που έχουν όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουν, ο καθένας ξεχωριστά για την ομάδα του ώστε να εμφανιστεί όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στο πρωτάθλημα».

Εκτός από καλό ποδόσφαιρο στο φετινό μας πρωτάθλημα, έχουμε δει και πολλές φορές καταστάσεις είτε με ποδοσφαιριστές, είτε με φιλάθλους που ξεφεύγουν. Έχεις ζήσει παρόμοια περιστατικά στην μέχρι τώρα πορεία σου;
«Αυτά νομίζω γίνονται παντού, ακόμη και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, οπότε το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι είναι κρίμα για κάποιες απερίσκεπτες ενέργειες κάποιων φιλάθλων να την πληρώνει μια ομάδα και κατ’ επέκταση και οι ποδοσφαιριστές της. Για παράδειγμα, με τον Ιάλυσο.. τι έφταιγαν τα παιδιά; Από την μια στιγμή στην άλλη εκτός και από τους δυο στόχους τους. Πραγματικά όποιος έχει παίξει έστω και λίγο ποδόσφαιρο, θα καταλάβει ότι αυτό που έγινε, για μένα προσωπικά ήταν μεγάλο λάθος..και για τους αθλητές αλλά και για τους παράγοντες που επενδύουν τα χρήματα τους. Αυτό έχω να πω και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα».

Μια ακόμη ερώτηση πάνω σε αυτό. Τί πιστεύεις ότι έχει φτάσει τον κόσμο σε αυτό το σημείο συμπεριφοράς; Πιστεύεις ότι έχει σχέση και με την οικονομική κρίση που περνάμε;
«Κοίτα, και να μην θέλω να το πιστέψω, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην χώρα μας, όλα παίζουν κάποιο ρόλο, ακόμη και αυτό, όπως και το γεγονός ότι ακόμη και στα γήπεδα πολλές φορές πάνω άτομα που δεν αγαπάνε πραγματικά το ποδόσφαιρο, γιατί αν το αγαπούσαν δεν θα έκαναν αυτά που κάνουν».

Η κατάσταση που συνάντησες στην ομάδα του Άρη, είναι αυτή που περίμενες; Είσαι ευχαριστημένος από την ομάδα γενικά;
«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, και θα σου πω την αλήθεια. Δεν είναι αυτό που περίμενα και είχα φανταστεί, αλλά σιγά – σιγά είδα ότι έκανα καλή επιλογή. Έχω να κάνω με ανθρώπους που έχουν μεράκι σε αυτό που κάνουν, αλλά και φιλότιμο και κυρίως για μένα φοράνε παντελόνια. Οπότε τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και από την ομάδα αλλά και από τους ανθρώπους του Αρχαγγέλου, με έχουν στηρίξει και θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια αφού μου δίνεις την δυνατότητα».

Δηλαδή περίμενες χειρότερες καταστάσεις;
«Όχι για τον Άρη, απλώς για το πώς είναι αυτή τη στιγμή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είχα μια επιφύλαξη στο τι θα αντιμετωπίσω και νομίζω ότι είναι λογικό που σκεφτόμουν έτσι.. έφυγα από το σπίτι μου, και έπρεπε να τα βάλω όλα κάτω. Αλλά όπως σου είπα και πιο πριν είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους».

Να υποθέσω δηλαδή ότι έχεις σκοπό να μείνεις και του χρόνου στην ομάδα του Άρη, ή θα σκεφτείς τις προτάσεις σου;
«Εγώ έχω κλείσει για ένα χρόνο στον Άρη, αν τα βρούμε ευχαρίστως να συνεχίσω, αν όχι, θα δω τι προτάσεις θα έχω και θα κινηθώ ανάλογα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει στη Ρόδο και θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ, ανεξαρτήτως ομάδας».

Από ότι κατάλαβα  πρώτα θέλεις να μείνεις στον Άρη, αν αυτό δεν συμβεί σε ενδιαφέρει να βρεις μια ομάδα από το νησί και σαν τελευταία λύση να πας σε κάποια ομάδα εκτός Ρόδου;
«Ναι, ναι έτσι ακριβώς. Πρώτα από όλα ο Άρης, γιατί και στον Άρη έχω δεθεί με κάποια παιδιά και περνάμε όμορφα στην ομάδα. Ιδιαίτερα με τον φίλο μου τον Δήμο τον Παπαοικονόμου, που με στήριξε πιο πολύ από όλους στην αρχή αλλά και τώρα. Νομίζω είναι άξιος αρχηγός της ομάδας μας».

Σωτήρη είπες ότι αν δεν μείνεις στον Άρη πρώτη σου επιλογή θα είναι να παίξεις σε άλλη ομάδα της Ρόδου. Ο Άρης είναι μια από τις «μεγάλες» ομάδες του νησιού. Θα επέλεγες να πας σε κάποια αντίστοιχή; Για παράδειγμα στον Ιάλυσο, στον Απόλλων Καλυθιών, Φοίβο, Κλεάνθη, Ακουσίλαο κλπ;
«Καλή ερώτηση, χα χα. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάω σε καμία από τις ομάδες που ανέφερες. Αν τα βρίσκαμε και ήμουν ικανοποιημένος από τη συμφωνία μου, γιατί όχι. Αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να αγωνιστώ στον Ιάλυσο, γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο».

Ο Άρης έχει περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Κλεάνθη. Τι πιστεύεις ότι θα βγει από αυτό το ζευγάρι;
«Είμαστε ένα βήμα πριν τον τελικό όποτε όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αν πρώτα ο Θεός θελήσει και μας έχει γερούς και δυνατούς να πετύχουμε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι το οποίο θέλουν όλοι στην ομάδα πάρα πολύ».

Μια τελευταία ερώτηση. Συνέχεια είσαι χαμογελαστός και ευδιάθετος. Με χιούμορ και κάνεις συνέχεια πλάκες. Στον αγωνιστικό χώρο θυμώνεις ποτέ;
«Όπως διαπίστωσες και εσύ, είμαι χαλαρός και ευδιάθετος. Το να θυμώνω στο γήπεδο ότι και να μου κάνουν δεν βοηθάει κανέναν, ούτε εμένα για να έχω καθαρό μυαλό αλλά ούτε και τους συμπαίκτες μου. Οπότε οι αντίπαλοι, μάλλον δεν θα καταφέρουν να με κάνουν να θυμώσω… χα χα χα».

Το news12 εύχεται στον Σωτήρη Λαμάι, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην προσωπική αλλά και αθλητική του ζωή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mike
mike
12 years ago

re paidia mas ta exete prixei me auton ton paixti.
5 sinenteuxeis to kathe site exete valei kai alles toses dilwseis tou. ekei mesa doulevei kai asxoleiste oloi mazi tou? kourastiko katantaei ligaki.

Αστέρας Μ
Αστέρας Μ
12 years ago

Εμείς τον ψηλό τον κάναμε γιο γιο στα μασσαρι και του βάλαμε 5! Ακόμα εμμετους κάνει.
Θέλει και ιαλυσο..

Rats
Rats
12 years ago

Ksekavala to kalami megale, Tin tetarti tha fas kala apo tin kleanthara!!!

steve
steve
12 years ago

re filarakia den klinetai to stomataki sas kompleksikoi?re RATS esei ksekavala apo ton ………. mas .oso gia esena massarene as einai kala o patsiopoulos!!!!!

Rats
Rats
12 years ago

Nai nai o patsiopoulos eftaixe. Otan tha xaseis ston imiteliko kai tha pas spiti sou pali o diaititis tha sou ftaiei.

steve
steve
12 years ago

rats eisai poli geloios min xatheis tin tetarti se thelo sto gipedo.na deis to aggouri pou tha fas!!!!

Rats
Rats
12 years ago

Egw ekei tha einai na panigurizw Kai na gelaw esu na doume pou tha eisai. Re me ton maxli pigate na ta valete gatakia?

GATOS
GATOS
12 years ago

paides ellhnwn k loiphs dwdekanhsou mn to paleuetai o tupos einai apaleutos, h kaluterh diafhmish einai na ginetai ntoros gyrw apo to onoma s, ta site k oi dhmosiografoi k oi topikoi paragontes to gnwrizoun polu kala,otan kati “poulaei”, to kseroun apo prwto xeri k to ekmetaleuontai katallhlos k kala kanoun, to typaki einai paiktaki k o kalos o paikths dn fainetai mono se enan agwna,alla sto istoriko t k thn psuxh t k mexri twra mono psuxh k kardia gnhsiou mpaladorou exei dwsei, kraththhte k ta kalutera epontai…..

jonh   9
jonh 9
12 years ago

ti lete re karablaxi pion kanate emeto tn lam ;; re mirodia astera na xereis olam einai sta xeirotera pou mporouse na einai otan htan ston olumpiako kai meta htan to kalitero stoper athinas peiraia tn efage to kefali tou palio blaka a rodou paizete mirodes

jonh   9
jonh 9
12 years ago

mia trixa apo ta arxi…..tou eiste se olous tous tomeis gt tn krazete sas exei gam,,,, kamia aderfh h kati tetio;;;;;

jonh   9
jonh 9
12 years ago

kai ama den goustarete mhn blepete auta pou leeii re kakomirides sto site thn ebale thn sinteuxei oxi stn pato sas a re lam oute ena xrwno den eisai ekei kai olh mazi sou asxolounte xaxaxaxa ore ziliaaaa

panagiotis pompou!
panagiotis pompou!
12 years ago

aderfe m eisai megalh paixtara!!!!!!!!!!!!!!
astous na lene….