«Προκλητική η Πολωνία, φυσικά και θα απαντήσει η Μόσχα!»

0
Dodekanisos

Την αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η ανακοίνωση της Πολωνίας ότι είναι έτοιμη να προσκαλέσει γερμανικές στρατιωτικές μονάδες, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη χώρα. Κάνοντας δηλώσεις, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, είπε τα εξής:
«Αυτή η ανακοίνωση καταδεικνύει την αντιρωσική ατζέντα της Δύσης και την επιθυμία να αυξήσει τις εντάσεις στην Ευρώπη και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Τα σχόλιά της έρχονται αφού ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Andrzej Szejn δήλωσε ότι η Βαρσοβία ήταν πρόθυμη να φιλοξενήσει γερμανικά στρατεύματα στο έδαφός της για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.000 στρατιώτες των ΗΠΑ ήδη στην Πολωνία, καθώς και μια πολυεθνική ομάδα μάχης τακτικής του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει στρατιωτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ, το ΗΒ, τη Ρουμανία και την Κροατία. Η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι εκκλήσεις για ανάπτυξη ακόμη περισσότερων ξένων δυνάμεων στην Πολωνία «δεν ήταν απαραίτητες εάν αυτές οι χώρες είναι προσανατολισμένες στην ειρήνη και μπορούν να ερμηνευθούν μόνο ως επιθυμία για περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στην Ευρώπη και παράταση της κατάρρευσης της πανευρωπαϊκής ασφάλειας, κάτιπου όπως είπε έχει υπονομευτεί πλήρως από το ΝΑΤΟ.

«Η αυξημένη δραστηριότητα και η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και του ενωσιακού κράτους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας είναι προκλητική και οδηγεί σε πλήρη υποβάθμιση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας», είπε η Ζαχάροβα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments