“Πρέπει να συνεργαστούμε με τη Ρωσία, δεν γίνεται αλλιώς”

0
Dodekanisos

Την άποψη πως είναι αναγκαίο η Γερμανία να συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Γερμανικό portal RND ο Γερμανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

«Έχουμε εντελώς διαφορετικές θέσεις για βασικά ζητήματα. Η Ρωσία ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο ανά περιοχή, έχει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και είναι άμεσως γείτονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως θα πρέπει να συνεργαστούμε με τη Ρωσία», είπε και πρόσθεσε ότι οι “κυρώσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη χώρα”
«Οι κυρώσεις δεν είναι διακόπτης. Δεν γίνεται με το που επιβληθούν να αλλάξει αυτόματα η κατάσταση για το μέρος στο οποίο επιβλήθηκαν αυτές οι κυρώσεις, με το πάτημα δηλαδή ενός κουμπιού. Οι κυρώσεις στοχεύουν να αυξήσουν το κόστος που σχετίζεται με ορισμένες αποφάσεις», κατέληξε ο Γερμανός πρέσβης.
Από τη δική της πλευρά, η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα θα πολεμήσει τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση για αρκετά χρόνια και ότι συνεχίζει να ενισχύεται. Η Μόσχα έχει επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία των κυρώσεων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments