Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Πρέπει να διατηρήσουμε το σέβεν σάϊντ»

«Πρέπει να διατηρήσουμε το σέβεν σάϊντ»

0
manolas_mixalis
Dodekanisos
Υπέρ του θεσμού του σέβεν σάϊντ καθώς πιστεύει ότι είναι κάτι που μπορεί να διαφημίσει το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο είναι ο προπονητής του Ηρακλή Μαριτσών Μιχάλης Μανωλάς. Αυτό απαντάει ο ίδιος μετά από σχετική ερώτηση που του κάναμε με αφορμή και την συμμετοχή της ομάδας του στην τελική φάση της διοργάνωσης την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο των Καλυθιών. Ο τεχνικός του Ηρακλή μιλάει και για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας καταθέτοντας την άποψη πως «οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα είναι δυο ή τρεις», ενώ για την ομάδα του δηλώνει πως θα είναι σημαντικό, «να μπορούν οι παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο και χάσουν, κερδίσουν να ευχαριστιούνται το παιχνίδι».

-Για την συμμετοχή της ομάδας του στην τελική φάση του σέβεν σάιντ, είπε:
«Θα είμαστε παρών. Θα είμαστε εκεί για να γιορτάσουμε αυτόν τον Δωδεκανησιακό θεσμό. Θα ήταν βέβαια καλύτερο να μπορούσαν όλες οι ομάδες να δώσουν το παρών για να είχε η διοργάνωση πιο πανηγυρικό χαρακτήρα. Θα ήθελα να είμαστε στις ομάδες που θα περάσουν άνευ αγώνα γιατί η εβδομάδα αυτή είναι πολύ φορτωμένη για εμάς. Αν σκεφτεί κανείς ότι είχαμε φιλικό το περασμένο Σάββατο φιλικό, την επόμενη ημέρα παίξαμε στην πρώτη φάση του σέβεν σάϊντ, σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε φιλικό στην Αρχίπολη, το προσεχές Σάββατο θα παίξουμε στο τουρνουά του Κλεάνθη και την επόμενη ημέρα θα πάμε και στην τελική φάση του σέβεν σάϊντ. Όπως καταλαβαίνεται είναι ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα για ερασιτέχνες παίκτες. Ζητάμε από τα παιδιά, αυτή την εβδομάδα να προσέξουν πάρα πολύ τη ζωή τους, να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να τρώνε καλά για να μπορέσουν να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα»

-Ήσουν από αυτούς που ήταν υπέρ της επαναδιοργάνωσης του συγκεκριμένου θεσμού;
«Κοιτάξτε, είμαι από αυτούς που έχουν μεγαλώσει με το σέβεν σάϊντ. Το έχω ζήσει έντονα και το έχω παίξει πολλές φορές. Συμμετείχα και στην ομάδα που το 1998 το είχαμε κατακτήσει, νομίζω στο γήπεδο Κοσκινού. Είναι ένας θεσμός διαφορετικός και όταν το εξηγείς σε ανθρώπους που δεν είναι από τη Δωδεκάνησο, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Είναι καλό να έχουμε κάτι διαφορετικό και να το δείχνουμε και έξω. Μπορεί να αποτελέσει ένα δείγμα της αθλητικής μας φιλοσοφίας και του πολιτισμού που έχουμε στα Δωδεκάνησα. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι που είναι θεαματικό και είναι καλό να το μεταδώσουμε και στους νεαρότερους παίκτες για να το μάθουνε και να το παίζουνε. Όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε να το εντάξουμε μέσα στο πρόγραμμα προετοιμασίας των ομάδων Θα είναι πολύ καλό να μείνει ως θεσμός. Και οι ομάδες θα μπορούν να ρυθμίσουν το πρόγραμμα τους βάση αυτού»

-Είσαι ικανοποιημένος από την έως τώρα προετοιμασία;
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Δουλεύουμε καλά και είμαστε καλά σαν ομάδα. Νομίζω ότι και σε αυτό το ταξίδι, θα ευχαριστηθούμε την διαδρομή. Είμαι ικανοποιημένος έως τώρα. Ότι έχω ζητήσει από τους παίκτες προσπάθησαν να το φέρουν σε πέρας. Είναι λίγες οι φορές που δυσανασχέτησαν λόγω κούρασης. Προσπαθώ και εγώ να καταλάβω τι γίνεται με τις δουλειές και τα ωράρια του καθένα. Είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα βρούμε…»

-Οι στόχοι δεν αλλάζουν έτσι.. Θέλετε δηλαδή μια καλή πορεία…
«Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι λίγο τετριμμένο. Μέσα στην καλή πορεία θα υπάρξουν νίκες και πράγματα που δεν θα περιμένεις. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό και για τον φετινό Ηρακλή. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ πάντως πιστεύω ότι ο ερασιτέχνης παίκτης θέλει να ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Αν αυτό το πετύχουμε θα είναι πολύ καλό. Θα είναι σημαντικό να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες και να το ευχαρίστιουνται, χάσουν, κερδίσουν»

-Πιστεύεις ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από πέρσι;
«Λίγο δύσκολο. Αν δούμε πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν πέρσι. Φέτος είναι πολύ λιγότερα. Ο ανταγωνισμός βέβαια θα υπάρχει αλλά θα υπάρξουν ομάδες που θα είναι πολύ ψηλότερα σε σχέση με κάποιες άλλες. Θα είναι δηλαδή πιστεύω δυο – τρεις ομάδες που θα κάνουν την διαφορά και οι υπόλοιπες θα είναι σε άλλο γκρουπ, πιο μέτριες. Οι ομάδες που θα έχουν τη δυναμική θα ξεχωρίσουν αμέσως κατά την άποψη μου»

Ο Μιχάλης Μανωλάς έδωσε και μια ευχή για το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο…
«Είναι καλό να προσπαθήσουμε όλοι να συγκρατήσουμε το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο εκεί που είναι. Να προσπαθήσουν οι ομάδες να βγάλουν τη χρονιά με τα όποια προβλήματα έχουν. Και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά να είναι τέτοιος που να τους επιτρέπει να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Να μην έχουμε τα παραδείγματα του Ανταγόρα και της ΑΕ Κω. Είναι κρίμα να διαλύονται ομάδες. Μικρότερο μπάτζετ λοιπόν για να είναι εφικτό να βγει η χρονιά.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments