Αρχική Αθλητικά νέα Πώς θα εκσυγχρονίσεις την καφετέρια σου

Πώς θα εκσυγχρονίσεις την καφετέρια σου

0
Dodekanisos

Η εμφάνιση της καφετέριας είναι το πρώτο πράγμα, που θα τραβήξει το μάτι ενός πιθανού πελάτη. Κανείς δεν πρόκειται να κάτσει σε ένα απεριποίητο μαγαζί, το οποίο μοιάζει λες και έχει ξεφύγει από τον Μεσαίωνα. Πρέπει η διακόσμηση να μεταδίδει ζωντάνια και μια αίσθηση φρεσκάδας. Με απλές κινήσεις, μπορείς να φέρεις το μαγαζί σου από τα αζήτητα στην κορυφή των προτιμήσεων.

1. Δώσε φως

Δεν θες να έχεις το κατάστημα σου μέσα στα σκοτάδια. Ούτε οι πελάτες θέλουν να δυσκολεύονται να διαβάσουν τον κατάλογο του μαγαζιού σου, αλλά και να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μήπως και σκοντάψουν κάπου. Επένδυσε, λοιπόν, στον σωστό φωτισμό. Αν έχεις παράθυρα το οποία είναι καλυμμένα, μην τα καλύπτεις ώστε να αυξήσεις το φυσικό φως, εξάλλου λίγη βιταμίνη D δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αν δεν υπάρχουν αρκετά παράθυρα, τότε μερικές λάμπες LED θερμού ή φυσικού φωτισμού θα εκμοντερνίσουν την επιχείρηση σου και θα τραβήξουν αρκετούς πελάτες.

2. Άλλαξε τραπεζάκια

Αν η καφετέρια σου έχει τα ίδια τραπεζοκαθίσματα, στα οποία έπαιζες μικρός μπιρίμπα με την γιαγιά σου, καιρός είναι να τα αλλάξεις. Τα τραπέζια και οι καρέκλες πρέπει να είναι σύγχρονα και άνετα. Δεν θες να δώσεις την αίσθηση του καφενείου του χωριού, όπου θα μαζευτούν οι παππούδες για κουτσομπολιό. Επίλεξε καρέκλες σε έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, και καναπέδες, όπου μεγάλες παρέες και ζευγάρια θα μπορούν να περάσουν την ώρα τους.

3. Let’s get digital… digital

Ένα πρόγραμμα για ασύρματη παραγγελιοληψία, δεν θα διευκολύνει μόνο την ζωή σου, αλλά θα δώσει πιο μοντέρνα αισθητική στο μαγαζί σου. Τα κινητά και τα tablet είναι χρήσιμα για ψυχαγωγία, αλλά με ένα καλό πρόγραμμα παραγγελιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν εργαλεία για την καφετέρια σου. Το Wi-Fi δεν πρέπει να λείπει σε καμία περίπτωση. Πώς θα απολαύσουν οι πελάτες τον καφέ τους, αν δεν σκρολάρουν και λίγο στο insta;

4. Άλλαξε την εξωτερική του εμφάνιση

Το πρώτο πράγμα που θα δει ο πελάτης στο μαγαζί σου, είναι το εξωτερικό του. Αν το δει ατημέλητο, σίγουρα θα προτιμήσει κάποιο με καλύτερη εμφάνιση. Φρόντισε το εξωτερικό του κτιρίου να έχει χαρακτήρα, να είναι καθαρό και καλοδιατηρημένο. Βάλε κάποια διακοσμητικά από τα προϊόντα σου στα παράθυρα και την πόρτα. Βάψε τους τοίχους με έντονα και ζωηρά χρώματα. Ένα φρεσκάρισμα είναι απαραίτητο, για να φτιάξεις το ιδανικό meeting point.

5. Ανανέωσε το menu σου

Την ώρα, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στον υγιεινό τρόπο ζωής, δεν μπορείς να μην έχεις και εσύ κάποια προϊόντα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Βάλε στον κατάλογο κάποια vegan σνακ και sugar free ροφήματα.

Ένα εκσυγχρονισμένο μαγαζί είναι αυτό που χρειάζεσαι, για να πας ένα βήμα παρακάτω. Μην αφήνεις το κατάστημα σου στάσιμο. Βγες από το βιβλίο της ιστορίας και μπες στον κόσμο του μέλλοντος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments