Αρχική Videos Ποντόλιακ: “Εμφύλιος πόλεμος στη Ρωσία, απώλεια εξουσίας για τον Πούτιν!”

Ποντόλιακ: “Εμφύλιος πόλεμος στη Ρωσία, απώλεια εξουσίας για τον Πούτιν!”

0

Για την έναρξη ενός εμφύλιου πολέμου στη Ρωσία κάνει λόγο ο συνεργάτης του Βολόντιμιρ Ζελένσκυ και ουσιαστικά «δεξί του χέρι», Μιχάϊλο Ποντόλιακ με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος αναφέρει ότι «η έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης αποσταθεροποίησε τελικά τις ρωσικές ελίτ, εντείνοντας τον εσωτερικό διχασμό που προέκυψε μετά τις απώλειες στην Ουκρανία».

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα γινόμαστε στην πραγματικότητα μάρτυρες της έναρξης ενός εμφυλίου πολέμου. Η ομάδα του Πριγκόζιν καταλαμβάνει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, επιτελεία και ολόκληρες πόλεις, δεν συναντά σχεδόν καμία αντίσταση στο δρόμο της, αφοπλίζοντας στρατιώτες και αστυνομικούς. Ο Πούτιν κηρύσσει τον Πριγκόζιν προδότη και παράνομο και ανακοινώνει τις αντίστοιχες εντολές στις μυστικές υπηρεσίες, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα – μια κρίση διαχείρισης, μια de facto απώλεια εξουσίας. Την ίδια στιγμή, η Wagner συνεχίζει την πορεία της προς τη Μόσχα. Η Ουκρανία συνεχίζει να κινείται στο δικό της δρόμο. Στα σύνορα του 1991».

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απηύθυνε έκκληση στους μαχητές των τμημάτων Wagner, λέγοντας ότι πολλοί από τους συντρόφους τους είχαν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος:
«Πολλοί από τους συντρόφους σας από πολλά αποσπάσματα έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν με ασφάλεια στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους. Τέτοια βοήθεια από την πλευρά μας έχει ήδη παρασχεθεί σε όλους τους μαχητές και διοικητές που υπέβαλαν αίτηση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments