Ποινική δίωξη κατά 11 Βουλευτών των Σπαρτιατών και Ηλία Κασιδιάρη

0
Dodekanisos

Για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος κατηγορεί 11 Βουλευτές των Σπαρτιατών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη. Ζητάει μάλιστα την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους όπως και κατά του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικός αυτουργός. Η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των:
1. Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ, 2. Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ 3. Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ, 4. Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ, 5. Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ, 6. Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, 7. Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ, 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ, 9. Ιωάννη ΚΟΝΤΗ, 10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και 11. Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ.

Ο Ηλίας Kασιδιάρης, παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα στοιχεία κατά του Κασιδιάρη προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως και αναφέρουν ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments