Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ποια είναι τα κατάλληλα ανταλλακτικά για ένα παλαιότερο μοντέλο αυτοκινήτου

Ποια είναι τα κατάλληλα ανταλλακτικά για ένα παλαιότερο μοντέλο αυτοκινήτου

0
Dodekanisos

Δυστυχώς, χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά υφίστανται τροχαία ατυχήματα. Αυτά τα ατυχήματα συμβαίνουν σε διάφορους βαθμούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε αυτά τα ατυχήματα δεν επισκευάζονται. Ωστόσο, όταν πρόκειται για επισκευή αυτοκινήτου μετά από ατύχημα, υπάρχουν μερικά πράγματα που σχετίζονται με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε είναι η προέλευση των ίδιων των ανταλλακτικών του αυτοκινήτου. Συνήθως μετά από ένα ατύχημα, εάν το αυτοκίνητό σας είναι σε θέση να επισκευαστεί, η ασφάλισή σας θα καλύψει τις ζημιές. Εδώ πρέπει να εξετάσετε τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην επισκευή, ώστε να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία ου οχήματος μετά την αντικατάσταση των εν λόγω ανταλλακτικών.

Τα ανταλλακτικά για ένα αυτοκίνητο διατίθενται σε δύο κύριες μορφές, το OEM (Original Equipment Manufacturers), το οποίο είναι μια συντομογραφία για τον κατασκευαστή γνήσιου εξοπλισμού ή το γνήσιο εργοστασιακό ανταλλακτικό και τα after market ανταλλακτικά. Συνήθως η ασφαλιστική εταιρεία θα πιέσει για την επισκευή του αυτοκινήτου με ανταλλακτικά aftermarket, κυρίως επειδή είναι φθηνότερα. Σε ορισμένες περιπτώσεις παλαιότερων μοντέλων, τα ανταλλακτικά aftermarket είναι συνήθως πιο εύκολο να βρεθούν.

Τώρα, όταν ευθύνεστε για το ατύχημα, έχετε συνήθως λίγες επιλογές όσον αφορά τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την επισκευή του αυτοκινήτου. Θα μπορούσατε να απαιτήσετε τη χρήση εξαρτημάτων OEM, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, θα καταλήξετε να πληρώσετε τη διαφορά, η οποία μπορεί να είναι αρκετά υψηλή ανάλογα με το επίπεδο και τη σοβαρότητα της ζημιάς.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε υποστεί βλάβη ή δεν φταίτε για το ατύχημα στο οποίο εμπλακήκατε, μπορείτε να δηλώσετε στην ασφαλιστική εταιρεία που θα αναλάβει τον λογαριασμό επισκευής ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο ανταλλακτικά OEM.

Το θέμα είναι με τα παλαιότερα αυτοκίνητα επειδή μπορεί να αποδειχθούν λίγο μεγαλύτερη πρόκληση κατά την επισκευή. Ωστόσο, μπορεί εκτός από ένα κλασικό αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο που δεν είναι πλέον σε παραγωγή, να υπάρχουν ακόμα πολλά ανταλλακτικά OEM διαθέσιμα για αυτοκίνητα παλαιότερων μοντέλων. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βρείτε ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό, αλλά ο μηχανικός σας θα είναι σε θέση να εντοπίσει τυχόν εξαρτήματα που σχετίζονται με ένα παλαιότερο αλλά δημοφιλές μοντέλο αυτοκινήτου.

Εάν πιστεύετε ότι ένα ατύχημα με ένα παλαιότερο αυτοκίνητο σημαίνει ότι το αυτοκίνητό σας, ανεξάρτητα από το πόσο ελαφριά είναι η ζημιά, θα καταστραφεί ολοσχερώς, ίσως θελήσετε να το ξανασκεφτείτε. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει. Ωστόσο, εάν η ασφαλιστική σας εταιρεία κρίνει ότι το αυτοκίνητο επισκευάζεται, τότε πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν εξαρτήματα αυτοκινήτου τα οποία είναι ακόμη διαθέσιμα και μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο σας και πάλι λειτουργικό και ασφαλές.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments