Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οι Pet Friendly παραλίες των Δωδεκανήσων για τα ζώα συντροφιάς

Οι Pet Friendly παραλίες των Δωδεκανήσων για τα ζώα συντροφιάς

0
Dodekanisos

Ραντεβού στην παραλία μπορούν πλέον να δίνουν οι απανταχού φιλόζωοι μετά από τη θετική απόκριση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

Η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου  Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006, επιτρέπει το κολύμπι των ζώων, υπό προϋποθέσεις, ώστε Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες να μπορούν να κάνουν ελεύθερα τις διακοπές τους στη θάλασσα μαζί με τα κατοικίδιά τους.

Περιληπτικά για τα αγαπημένα μας τετράποδα ισχύουν τα εξής:

Επιτρέπεται ελεύθερα η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες, αρκεί νασυνοδεύεται, να έχουμε μαζί μας το βιβλιάριο υγείας και να είναι ασφαλισμένος, ώστε να μην ενοχλεί τους λουόμενους. Επίσης, επιτρέπεται ο σκύλος μας να κάνει μπάνιο στη θάλασσα σε απομακρυσμένες παραλίες και πιο ερημικές παραλίες, εκτός αν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε θα πρέπει να τον βγάλουμε από τη θάλασσα.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιο όργανο για τη βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφ’ όσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί Pet Friendly. Παραλίες δηλαδή στην ελληνική επικράτεια, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί με τον σκύλο σας στη θάλασσα και να χαρείτε το καλοκαίρι (και όχι μόνο) άφοβα και με τη σφραγίδα του νόμου.

Τα Δωδεκάνησα πρωτοπορούν και σε αυτό, με αποτέλεσμα  στον μακρύ κατάλογο με εκείνες τις παραλίες που επισήμως παρουσιάζονται ως Pet Friendly, να βρίσκονται αρκετές σε Πάτμο, Τήλο, Σύμη και λίαν συντόμως Κω.

Δήμος Πάτμου

Ορίζεται η παραλία «Πατελιά Γερανού» ως θαλάσσια περιοχή, στην οποία θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Δήμος Τήλου

Ορίζονται οι παραλίες:

Παραλία Λιβαδίων –Περιοχή « ΓΙΑΛΟΥ»
Παραλία Ερίστου – Περιοχή «ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ»
Παραλία Αγ. Αντωνίου
Παραλία Πλάκας.

Δήμος Σύμης

Οι θαλάσσιες περιοχές του Δήμου Σύμης όπου θα επιτρέπεται το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με κριτήρια που θέτει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι:

Παραλία « ΠΛΑΚΑ», περιοχής «ΣΥΚΙΔΙ» Νήσου Σύμης .
Αριστερή πλευρά Προβλήτας στην Περιοχή «ΠΕΔΙ» Νήσου Σύμης.

Δήμος Κω

Αναμένεται καταθέση προτάσεων σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων περιοχών για το λούσιμο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments