Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Περί νέων ταυτοτήτων και δημοκρατίας

Περί νέων ταυτοτήτων και δημοκρατίας

0
Dodekanisos

Άρθρο του Δημήτρη Καζάκη
Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ).

Ας το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τσιπάκι, δεν είναι καν μαγνητικές. Προς το παρών θα εκδίδονται από τις αρχές ασφαλείας με την ίδια σχεδόν τεχνολογία που εκδίδεται εδώ και χρόνια το ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης.

Τι το καινούργιο έχουν οι νέες ταυτότητες; Απαντούν στην απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ζητά από τα κράτη-μέλη έκδοση κοινών αστυνομικών ταυτοτήτων έως το 2026. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Οι νέες ταυτότητες υπηρετούν τα σχέδια των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενιαίο χώρο αστυνόμευσης των πολιτών της. Κι επομένως οι νέες ταυτότητες, όπως και η ανανέωσή τους, υπηρετούν την ανάγκη φακελώματος των Ευρωπαίων πολιτών από μια ενιαία αρχή, αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σχέδια αυτά υπηρετούν την ανάγκη όχι μόνο του ελέγχου της μετακίνησης από χώρα σε χώρα των στιγματισμένων πολιτών, δηλαδή εκείνων που αντιδρούν στις πολιτικές του ολοκληρωτισμού, αλλά και τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη δυνατότητα κλήσης υπό τα όπλα στο άμεσο μέλλον ικανού αριθμού Ευρωπαίων πολιτών για να υπηρετήσουν στα μέτωπα κλιμάκωσης του πολέμου με τη Ρωσία, την Κίνα και των υπολοίπων δήθεν εχθρών της δημοκρατίας, της ειρήνης και της αγοράς. Ήδη αρκετές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν την επαναφορά της υποχρεωτικής στράτευσης προκειμένου να είναι σε θέση η Συμμαχία να διεξάγει τους πολέμους που σχεδιάζει.

Συνεπώς το ζήτημα που θέτουν οι νέες ταυτότητες είναι πρωταρχικά το ζήτημα της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ιδίως καθώς τα δυο αυτά μορφώματα μετεξελίσσονται ανοιχτά και ξεκάθαρα σε υπερεθνικούς ολοκληρωτικούς μηχανισμούς που απαιτούν τον πειθαναγκασμό των πολιτών τους. Ακόμη και για τη διεξαγωγή παγκόσμιου πολέμου.
Επομένως, από πού προέκυψε η φιλολογία περί τσιπ στις νέες ταυτότητες; Φοβάμαι, ότι η συγκεκριμένη παραφιλολογία προέκυψε από κύκλους της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά και παραεκκλησιαστικούς κύκλους, γνωστούς για τις διασυνδέσεις τους με το βαθύ κράτος τόσο της ιεραρχίας, όσο και της διακυβέρνησης.

Ο λόγος που κυκλοφόρησε και ανθεί αυτή η παραφιλολογία είναι για να στιγματιστούν όσοι αντιδρούν, ως ανεγκέφαλοι, φαντασιόπληκτοι, ψεκασμένοι, κοκ. Όπως έγινε και με τα δήθεν τσιπάκια στα εμβόλια.

Έτσι είδαμε τον θρασύτατο κ. Οικονόμου, ως υπουργός – κατ’ ευφημισμό – προστασίας του Πολίτη, να δηλώνει: «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ», είπε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου και οι συν αυτώ, θιασώτες του διαφωτισμού, του χριστιανισμού και της προόδου; Ναί, όσο κι ο Χίτλερ στην εποχή του!

Ακόμη πιο θρασύς και διχαστικός υπήρξε ο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης, Ευγένιος, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη για να φρονηματίσει όσους από τους πιστούς αντιδρούν, λέγοντας: «Περιμένετε να δούμε αν χρειαστεί να παρέμβει η Εκκλησία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ απόψε και όχι εκεί (σ.σ. στο συλλαλητήριο) που είναι υποκινούμενο από παραεκκλησιαστικά κέντρα».

Ναι είναι αλήθεια ότι συγκεκριμένα παραεκκλησιαστικά κέντρα, με τα οποία εμπλέκεται και η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας, επιχειρούν να διαστρέψουν το αληθινό πρόβλημα και να αποπροσανατολίσουν από το ζήτημα δημοκρατίας που θέτει η παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τη δουλειά τους κάνουν, μιας και ιδρύθηκαν επί χούντας και έκτοτε διαπρέπουν στους κόλπους της επίσημης εκκλησίας και του κομματικού παρακράτους των κυβερνώντων, αναδεικνύοντας τους χειρότερους από τους χειρότερους της δεσποτοκρατίας και της επίσημης πολιτικής.

Ο Ευγένιος όμως συνέχισε: «Σπεύδουν κάποιοι στα αστυνομικά μας τμήματα να βγάλουν ταυτότητα επειδή ακούν τις συνωμοσιολογίες κάποιων. Δηλαδή πιστεύουν ότι η Εκκλησία θα αφήσει το λογισμό μας απαράκλητο και δε θα μας πει αυτό που πρέπει να μας πει στην ώρα που πρέπει να το πει και δε θα αντιδράσει εάν πρέπει να αντιδράσει;».

Αλήθεια, θα μπορούσε ο σεβασμιότατος να μας θυμίσει πότε, σε ποια περίσταση η επίσημη ιεραρχία της Εκκλησίας αντέδρασε έναντι των επιβουλών των ισχυρών και της εξουσίας εναντίον των πολιτών; Πότε ακριβώς; Και για να μην πάμε πολύ πίσω στην ιστορία, αρκεί να θυμηθούμε το πώς αντέδρασε η επίσημη Εκκλησία στο κλείσιμο των εκκλησιών επί πανδημίας, όταν κάτι τέτοιο δεν τόλμησε κανένας κατακτητής της χώρας από την εποχή των Οθωμανών.

Πώς αντέδρασε άραγε στο κλείσιμο των κοιμητηρίων; Η μόνη αντίδραση ήταν σεσημασμένων δεσποτάδων για τις σχέσεις τους με το βαθύ κράτος, μαζί και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που όχι μόνο λοιδόρησαν τους πιστούς που απαιτούσαν ελεύθερη λειτουργία των ναών και των κοιμητηρίων, αλλά έφτασαν να ξεπεράσουν τον Πάπα με απειλές για αποτειχισμό όσων ιερέων και λαϊκών διαφωνούσαν με όλα αυτά! Και μόνο η άρνηση του εμβολιασμού, ήταν ικανή για την ηγεσία της Εκκλησίας προκειμένου να στιγματιστούν οι κακοί και δόλιοι αρνητές ως αντιεμβολιαστές, όπως παλιά οι ναζί στιγμάτιζαν εβραίους, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους, κοκ, ως φυλετικά κατώτερους και φύσει και θέσει εχθρούς των Αρίων, του κοπαδιού δηλαδή της τυφλής πίστης στο Φύρερ.

Αυτή την αντίδραση πρέπει να περιμένουν οι πιστοί και οι πολίτες από την δεσποτοκρατία της επίσημης Εκκλησίας;

Και τελειώνοντας το λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να εμπιστευθούν την Εκκλησία λέγοντας ότι «υπάρχουν οι πνευματικοί σας ταγοί. Εμπιστευθείτε επιτέλους την Εκκλησία και μην ακούτε τον καθένα που εκμεταλλεύεται την πίστη, την ευσέβεια και την αθωότητα της καρδιά σας».

Εδώ πραγματικά ο σεβασμιότατος Ευγένιος αποδεικνύεται πιο Παπικός από τους καρδινάλιους του Πάπα. Απαιτεί τυφλή πίστη και υπακοή σε ταγούς, που εκτός όλων των άλλων, έχουν αποδείξει σ’ ολόκληρη την πορεία της επίσημης Εκκλησίας, πώς μόνο το συμφέρον των πιστών και της εκκλησίας του Χριστού δεν έχουν στο μυαλό τους.

Από την άλλη, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όλους αυτούς που επιχειρούν εδώ και χρόνια να ευτελίσουν τη δικαιολογημένη αντίδραση και ανησυχία των πολιτών. Να ευτελίσουν την πίστη που λυτρώνει τον άνθρωπο από τα μίση και τα πάθη απέναντι στο συνάνθρωπο, για να την μετατρέψουν σε θρησκοληψία που σπέρνει τον τυφλό φανατισμό και τη διχόνοια. Όπως ακριβώς και η πολιτική θεολογία των κομματικών ιδεολογιών.

Το κάνουν βέβαια για να αποτρέψουν την ενότητα της πάλης εναντίον της ρίζας όλων των μεγάλων και ανυπέρβλητων προβλημάτων, η οποία είναι το καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Τρέμουν μήπως κι όσοι αντιδρούν στις νέες ταυτότητες, όπως παλιότερα στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στα μέτρα δικτατορίας και ολοκληρωτισμού της πανδημίας, αντιληφθούν ότι κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι οι αποικιακές δεσμεύσεις που μας έχουν επιβάλλει ευρωζώνη, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Κι έτσι μπουρδολογούν ασύστολα για τσιπάκια και 666, μόνο και μόνο για να μην φανεί ο αληθινός κοινός εχθρός. Αυτοί και τα αφεντικά τους δεν θέλουν με τίποτε να αντιληφθούν όσοι αντιδρούν σ’ όλα αυτά, ότι πρέπει να ενωθούν – πέρα από ιδεολογικές, θρησκευτικές ή άλλες διαφορές – κάτω από το κοινό αίτημα της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Δηλαδή το κοινό αίτημα πρώτα και κύρια της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Μιας και διαφορετικά όχι μόνο δεν υπάρχει προκοπή, δεν υπάρχει καν παρών και μέλλον για τη χώρα και το λαό της.

Άλλωστε οι κρατούντες δεν έχουν καθόλου ανάγκη για τσιπάκια στις ταυτότητες, όταν μπορούν και καταγράφουν τις ημερήσιες συναλλαγές σχεδόν όλων. Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία τους κάνει δώρο προσωπικές στιγμές, συναθροίσεις, παρέες, το κάθε τι, αναρτώντας φωτογραφίες, βιντεάκια, στο fb, τικ-τοκ, Instagram, κοκ. Έχουν τόσο όγκο πληροφοριών χάρις στο ψηφιακό αποτύπωμα καθενός, όσο δεν είχαν ποτέ τους οι μυστικές υπηρεσίες και οι δυνάμεις ασφαλείας κάθε κράτους τις προηγούμενες εποχές.

Να γιατί στις μέρες μας συνιστά μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επένδυση η δημιουργία εταιρειών επεξεργασίας βάσεων δεδομένων. Σαν αυτή που έστησε στην Ελλάδα με τη συνδρομή του κράτους, η γνωστή μας Pfizer, για την προσφορά της οποίας μίλησε ενθουσιωδώς ακόμη κι ο κ. Κουτσούμπας. Χωρίς βέβαια να αναρωτηθεί έστω και ρητορικά, τι ακριβώς δεδομένα καλείται να διαχειριστεί η εν λόγω θυγατρική της γνωστής παγκόσμια για τα σκάνδαλα παραποίησης σκευασμάτων, φαρμακευτικής υπερεθνικής εταιρείας Pfizer.

Σήμερα ζούμε υπό καθεστώς ενός καπιταλισμού της επιτήρησης, όπου κυριαρχεί η οικονομία της ψηφιακής συλλογής στοιχείων για όλους μας με σκοπό τον έλεγχο του συνόλου της ζωής και της συμπεριφοράς των πολιτών. Και μάλιστα δωρεάν, χωρίς να πλημμυρίζουν τη ζωή μας με τους γνωστούς από παλιά και σχετικά εύκολα εντοπίσιμους χαφιέδες της ασφάλειας.

Το πρόβλημα, όπως είπαμε, με τις νέες ταυτότητες είναι το γεγονός ότι πρόκειται για αστυνομικό έγγραφο με στόχο τον σχηματισμό φακέλου από τις αστυνομικές αρχές. Όχι μόνο τις αρχές ασφαλείας της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αστυνομική ταυτότητα στην Ελλάδα επιβλήθηκε για πρώτη φορά από την μεταξική δικτατορία, ώστε να φακελωθούν όλοι οι ενήλικες Έλληνες πολίτες. Ούτε υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπήρχε πριν την 4η Αυγούστου του Μεταξά, ούτε αστυνομική ταυτότητα. Το φακέλωμα των πολιτών από τη δικτατορία Μεταξά, διευκόλυνε όσο τίποτε άλλο τους ναζί κατακτητές στην προληπτική αντιμετώπιση όσων ευυπόληπτων πολιτών θα μπορούσαν να παρακινήσουν το λαό σε αντίσταση.

Τώρα επιχειρείται η ενοποίηση του φακελώματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι επειδή δεν μπορούν – προς το παρών – να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους πολίτες, προβλέπεται η τακτική ανανέωση τους.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να γίνει είναι, πρώτο, να πάψουν να εκδίδονται ταυτότητες από τις αστυνομικές αρχές. Θα πρέπει να εκδίδονται από τα ΚΕΠ, με στοιχεία ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία και τόπο γέννησης. Τέρμα, ούτε καν φωτογραφία δεν χρειάζεται. Έτσι η ταυτότητα από αστυνομικό, γίνεται δημόσιο έγγραφο για αποκλειστική χρήση προσωπικής ταυτοποίησης.

Τίποτε άλλο. Καμία ανανέωση, εκτός κι αν αλλάξουν τα αναφερόμενα προσωπικά δεδομένα. Τέλος, η έκδοση ταυτότητας δεν θα συνεπάγεται κανενός είδους φακέλωμα από καμία υπηρεσία του κράτους εντός και εκτός εθνικής επικράτειας. Τα υπόλοιπα περί τσιπ και λοιπών ανοησιών, τα αφήνουμε για τα εν υπηρεσία εξαπτέρυγα του κ. Οικονόμου, του σεβασμιότατου Ευγένιου και των ομογάλακτών τους.

Ωστόσο, κανείς σώφρων και εχέφρων πολίτης δεν μπορεί ούτε καν να φανταστεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ακόμη και το απλό ζήτημα της έκδοσης των ταυτοτήτων υπό το σημερινό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της πατρίδας μας. Επομένως το πρόβλημα τίθεται ως εξής: Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και εκτόνωσης – γνώρισμα των δούλων σύμφωνα με τον Αριστοτέλη – προχθές για το λεγόμενο Μακεδονικό, χθες για την πανδημία και τα εμβόλια, σήμερα για τις ταυτότητες; Ή παλλαϊκό κίνημα ανατροπής του καθεστώτος, που θέτει ως πρώτο μέλημα και βασικό αίτημα συσπείρωσης και ενότητας όλων την εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία με την έξοδο από την ευρωζώνη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ;

Την πρώτη επιλογή, τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων, την δοκιμάσαμε. Είδαμε ότι δεν φοβίζουν τους κυβερνώντες, δεν μπορούν ούτε καν να τους αναγκάσουν σε παραχωρήσεις. Η εξουσία ξέρει να διαχειρίζεται τη διαμαρτυρία και γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη του διαίρει και βασίλευε.

Μόνο η συσπείρωση και η ενότητα γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα, κοινά βασικά αιτήματα και προτάγματα που αφορούν στη ρίζα των προβλημάτων και στρέφονται ενάντια στο καθεστώς στο σύνολό του, μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής. Είναι ο μόνος δρόμος που τρέμει η εξουσία και οι πάτρωνές της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments