Πέρασαν νέα διακήρυξη για τις πανδημίες!

0
Dodekanisos

Τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ενέκριναν μια πολιτική διακήρυξη για να διασφαλίσουν ότι ο κόσμος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για μελλοντικές πανδημίες, στη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.  Στόχος της διακήρυξης είναι να αποτραπούν οι καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία και οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του COVID-19, σημείωσαν τα μέλη. Το σχέδιο της πολιτικής δήλωσης για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας εγκρίθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Ντένις Φράνσις. Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε:
«Χαιρετίζω τη δέσμευση των παγκόσμιων ηγετών να παράσχουν την πολιτική υποστήριξη και κατεύθυνση που απαιτείται ώστε ο ΠΟΥ, οι κυβερνήσεις και όλοι οι εμπλεκόμενοι να προστατεύσουν την υγεία των ανθρώπων και να λάβουν συγκεκριμένα βήματα για επενδύσεις σε τοπικές ικανότητες. Η διασφάλιση της ισότητας και η υποστήριξη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας έκτακτης ανάγκης που χρειάζεται ο κόσμος».

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για την επόμενη πανδημία, είπε: «Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος όταν χτυπήσει η επόμενη πανδημία —όπως ξέρουμε ότι θα κάνει— και προκύψουν άλλες απειλές για την υγεία».

Κάλεσε τα κράτη μέλη «να βελτιώσουν την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικά, ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά εμβόλια, θεραπευτικά, διαγνωστικά και άλλες τεχνολογίες υγείας, μεταξύ άλλων, μέσω της οικοδόμησης ικανότητας για τοπική και περιφερειακή παραγωγή, ειδικά σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χωρών».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments